Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa VS SJK Akatemia Ykkösliigacup

03.02.2024
Ykkösliiga

KäPan kausi myös kilpailullisten kotiotteluiden myötä alkavat huomenna sunnuntaina! 

Ykkösliigacupin toinen pelikierros pärähtää käyntiin Talissa klo 14:30. 

Vastassa viime kaudelta tuttu joukkue SJK Akatemia, jolle ottelu tulee olemaan ensimmäinen tämän vuoden Ykkösliigacupissa. KäPa aloitti oman urakkansa viikko sitten Pietarsaaresta, josta kotiintuomisina nolla pistettä ja 4-0 tappio FF Jarolle. Lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat SalPa ja TPS. Turkulaiset kohtaavat Jaron lauantain ottelussa Kupittaalla. 

Lue lisää Ykkösliigacupista Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Pre-season on taittunut nyt helmikuun puolelle ja iso osa Ykkösliigan joukkueista ovat pikkuhiljaa kiinnittäneet pelaajia tulevalle kesälle. Niin on tehnyt myöskin KäPa.

 Viimeisen viikon aikana on julkaistu pelaajasopimuksia kaikille eri pelipaikoille. Samuel Tammivuoren, Mikael Pulkkisen ja Aleksi Piispan jatkosopimukset saatiin maaliin. Uusista pelaajista Otto Brusiin kiinnitettiin maalivahtiosastolle ja PPJ:stä Elias Kallio ja Joel Huovinen liittyvät mukaan joukkueeseen.

SJK Akatemian kohdalla tilanne on hieman erilainen. SJK Akatemia koostuu totutusti pelkästään nuorista lupauksista, jotka kehittyvät suuntanaan Veikkausliigassa pelaava edustusjoukkue. Viime kauden Akatemian pelaajista ovat muutamat siirtyneet liigajoukkueen mukaan ja tilalle on haettu uusia nuoria pelaajia SJK:n organisaatiosta, mutta runko on pitkälti säilynyt samana. 

KäPalla on vuodelle 2024 pelattuna nyt kaksi ottelua. Talissa TPS:sää vastaan pelattu harjoitusottelu päättyi lukemin 2-2 ja viime viikon Ykkösliigacup-avauksessa FF Jaro oli vahvempi 4-0. SJK Akatemia avasi kautensa taas voitolla VPS:stä 20.tammikuuta pelatussa ottelussa. 

KäPalle jäi varmasti hampaankoloon viime viikon ottelusta paljon asioita, tulos mukaanluettuna. Oletus on, että käpyläläiset tulevat otteluun nälkäisenä ja valmiimpana. SJK Akatemia taas matkustaa varmasti taisteluilme päällä hakemaan parasta starttia tämän vuoden kilpailullisiin otteluihin.

Viime kausi

Kauden 2023 Ykkösessä joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Silmiinpistävän viime vuoden otteluista tekee sen, että pelit olivat todellisia maali-iloitteluita. Ensimmäisessä ottelussa Seinäjoella toukokuussa Akatemia oli vahvempi maalein 5-3. KäPan maalintekijöinä tuolloin olivat Roope Huhtala, joka osui kahdesti, sekä Thomas Lahdensuo. 

Toisessa kohtaamisessa Bragulla ei maaleilta säästytty taaskaan. Lopputulos 4-4, KäPan maalintekijöinä Kristian Yli-Hietanen kahdesti, Mikael Pulkkinen ja Pasi Forsman osuivat kertaalleen.

SJK Akatemia selviytyi runkosarjan päätyttyä ylempään jatkosarjaan. Syksyn päätöspeleissä seinäjokiset pystyivät nousemaan lopussa sijalle 4.  Akatemian viime kausi oli todellinen posiitiivinen yllätys, eikä heitä pidä sulkea pois tulevan kauden kärkikahinoista.

Johtopäätöksiä vedettäessä olivat nämä joukkueet ainakin katsojille viihdyttävää futista tuottava kaksikko. Molemmissa joukkueissa on paljon nuoria pelaajia, joka itsessään tuo pelin sisälle vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Nähdäänkö sunnuntaina Talissa samanlaista maali-iloittelua, vai pystyykö jompikumpi joukkueista kontrolloimaan peliä enemmän? 

KäPa-SJK Akatemia

4.2 klo 14:30

Tervetuloa Talin katsomoon avaamaan KäPan kotikausi Ykkösliigacupin osalta!

Ottelun liput myydään sisäänkäynniltä hintaan 10€ (alennusryhmät 8€, lapset alle 15v 5€)

Kuva: Antti Hanhisuanto