Käpylän pallo | Edustus

Otto Brusiin SexyPöxyistä täydentämään KäPan maalivahtikolmikon

30.01.2024
Ykkösliiga

Kauden kolmas maalivahtikiinnitys ja toinen Otto on Otto Brusiin, joka siirtyy KäPaan SexyPöxyistä. Viime kaudella Kakkosessa pelannut Brusiin valittiin SexyPöxyjen kannattajien vuoden pelaajaksi. 

23-vuotiaan Brusiinin historia on erilainen moneen muuhun verrattuna. Hän ei ole pelannut vielä korkeimpia sarjatasoja urallaan, joten siinä suhteessa poikkeaa muusta maalivahtikolmikosta. Kakkosessa suhteellisen nuori Brusiin on kuitenkin jo kokenut. Yli 50 sarjaottelua kuuden vuoden ajalta, kolmen eri seuran maalinsuulta.

“Erittäin iloiset ja odottavaiset fiilikset siirrosta! Koen KäPan olevan arvoiltaan ja identiteetiltään oikea paikka seuraavalle askeleelle omalla urallani. Hieno päästä ns. vanhemmalla iällä vielä kokeilemaan omia rajojaan kentällä sekä samalla haastamaan käsitystä itsestäni jalkapalloilijana!” Brusiin sanoo.

Viime kausi Brusiinin osalta oli kaksijakoinen. Edustamansa seura SexyPöxyt olivat Kakkosen debyyttikaudellaan sarjan häntäpään joukkueita, mutta Brusiin itse taas joukkueen kirkkaimpia valopilkkuja, joka omilla torjunnoillaan oli iso tekijä Pöxyjen sarjapaikan säilytystaistelussa. 

“Mahtavaa saada Otto mukaan! Hän on osoittanut ensimmäisestä tapahtumasta lähtien olevana ihmisenä ja maalivahtina tyyppi mitä olemme kartoittaneet. Otolla on selkeä käsitys mitä modernin maalivahdin kuuluu tehdä ja olemmekin päässeet jo alkuun näiden sisäistämisessä hänen pelaamiseensa. Uskon että Otto tulee ottamaan ison kehitysaskeleen tämän kauden aikana ja kehittymään maalivahtina eteenpäin.” Maalivahtivalmentaja Arttu Kilpelä sanoo.

Brusiinin sopimuksen myötä KäPalla on nyt kolme maalivahtia ringissä, jotka kaikki tulevat taistelemaan peliajasta tulevalla kaudella. Otto Hautamon paluu Veikkausliigasta Käpylään ja oman kasvatin Aleksi Piispan jatko, sekä nyt Brusiin. On selvää, että maalivahtiosastolla on töitä tehtävä, jotta minuutteja kentällä tulee.

Brusiin avaa tätä tilannetta omasta näkökulmastaan.

“Joukkueessa on nyt kolme maalivahtia joista varmasti jokainen haluaa pelata, mutta tiedostaa myös kilpailun realiteetit. Henkilökohtaisesti koen, että tervehenkinen kilpailu pitää huolen korkean vaatimustason säilymisestä arjessa, mikä näkyy väistämättä laadussa ja yksilöllisenä kehityksenä. 

Uskon myös jokaisen maalivahdin lisäävän viihtyvyyttä porukan sisällä jo pelkällä persoonallaan!” 

Maalivahtivalmentaja Arttu Kilpelä summaa kilpailuasetelmaa maalivahdeista.

“Kasassa on nyt kolmikko mihin en voi olla enemmän, kuin tyytyväinen! Jokainen maalivahti on todistanut harjoituksissa osaamisensa ja jokaisella on hyvin erilainen tausta takana. Profiileiltaan kaikilla on omat eri vahvuudet ja tämä tulee ehdottomasti olemaan hyvä asia meidän koko joukkueelle.  Kukin maalivahdeista on kykeneväinen pelaamaan tässä sarjassa ja jokaisen kolmikosta pitää joka päivä tehdä todella paljon töitä, jotta haluaa pelaamaan.”

Tervetuloa Käpylään Otto!