Käpylän pallo | Edustus

Aleksi Piispa ja Mikael Pulkkinen jatkavat!

30.01.2024
Ykkösliiga

Käpylän Pallon omat kasvatit Aleksi Piispa, sekä Mikael Pulkkinen jatkavat Käpylässä myös tulevalla kaudella! Molemmat pelaajista kuuluvat “kultaiseen” ikäluokkaan, jotka olivat voittamassa BSM-kultaa vuonna 2021. 

Jo kaudella 2022, miesten edustukseen murtautunut “Miki” pelasi ensimmäisenä vuotenaan KäPa-paidassa 11 ottelua Kakkosen nousukaudella. Laitapuolustajan tontilta, Miki osui peräti kolmesti debyyttikaudellaan maaliin. 

Pulkkinen on siis ollut nuoresta iästään huolimatta tärkeässä asemassa joukkueessa jo kahden kauden ajan. Harmillinen asia Mikin kohdalla, joka on hieman menoa hidastanut ovat olleet loukkaantumiset kausien aikana. Potentiaalia on ulosmitattavissa edelleenkin paljon.

Viime kaudella 14 ottelussa nähty Miki lähteekin hakemaan ehjää kautta alleen.

“Hyvillä fiiliksillä jatkan KäPassa. Omia tavoitteita ensi kaudelle olisi vihdoinkin saada ehjä kausi alle ja pelata paljon, sekä sen myötä auttaa joukkuetta menestymään.”

Päävalmentaja Sami Okkonen puhuu Mikistä hyvää.

“Hienoa nähdä Mikael Käpylän Pallon riveissä kaudella 2024. Miki osoitti viime kaudella tasonsa ykkösliigassa. Nyt hänellä on selkeä mahdollisuus olla yksi joukkueen johtavista pelaajista, mihin haasteeseen uskon Pulkkisen tarttuvan.

 Pienet vaivat ovat häirinneet alkutalvea, mutta hyvin pian päästetään nuori mies irti! Oleellista onkin, että Miki saa ehjän kauden ja nostaa omalla pelaamisellaan joukkueemme kattoa. Pelaajana Mikael on monipuolinen laitapuolustaja, mikä mahdollistaa useita eri asioita pelaajien roolitusten suhteen.”

 

2005-syntynyt Aleksi Piispa jatkaa kaudella 2024 maalinsuulla. KäPassa melkein koko uransa pelannut Piispa on noussut aina BSM-joukkueen kautta edustukseen saakka.

Viime kaudella Piispalle tuli pelejä monessa eri ympäristössä. KäPassa hän avasi ja pelasi kaikki Suomen Cupin ottelut. Ykkösen debyytin hän pääsi tekemään EIFiä vastaan kesäkuussa, pelaten lopulta kolme peliä Ykköstä.

Loppukausi menikin taas PKKU:ssa Kakkosessa, jossa “AP”:lle tulikin peliaikaa suotuisasti.  PKKU nousikin Ykköseen, jonka yhtenä takuumiehenä voidaan AP:ta varmasti pitää.

Piispa kuuluu myös oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoihin. Viime kaudella maaotteluita kertyi vyölle kolmen matsin verran.

“Hyvillä mielin jatkan tän kauden ja lähden hakemaan sitä kunnon harppausta koviin peleihin. Tavotteena olisi päästä pelaa mahollisimman paljon, vaikka joutuukin kilpailemaan kahden kovan veskarin kanssa.” Piispa itse sanoo.

Maalivahtivalmentaja Arttu Kilpelä luo odotuksia Piispalle.

“Odotan AP:lta seuraavaa askelta eteenpäin tällä kaudella. Hän on maalivahtina kehittynyt valtavasti monipuolisemmaksi, vaikka vieläkin toki töitä riittää, mutta uskon talven aikana hänen ottavan askeleita eteenpäin hänen kehityskohteissaan. 

 Hänen jatkonsa on tärkeä minun mielestä hänelle itselleen ja meille. Hän tulee joutumaan tosissaan kamppailemaan peliajasta tulevalla kaudella kovan kolmikon kanssa, jonka saavuttamiseen hänellä on kaikki edellytykset. Uskon että tuo on jo itsessään haaste mikä vie häntä eteenpäin jo tulevina kuukausina.”

Mahtava pitää teidät täällä Miki ja AP !