Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: FF Jaro VS KäPa Ykkösliigacup

26.01.2024
Ykkösliiga

KäPan kausi alkaa virallisten otteluiden osalta lauantaina, kun käpyläläisryhmä matkustaa kauden ensimmäiselle vierasreissulle Pietarsaareen. Ykkösliigacupin avauskohtaaminen FF Jaroa vastaan alkaa kello 15:15. 

KäPalle avautui paikka Ykkösliigacupissa Helsingin IFK:n mennessä konkurssiin tammikuun alussa. KäPa pelaa cup-muotoisessa turnauksessa A-lohkossa yhdessä Jaron, SJK Akatemian, TPS:n, sekä SalPan kanssa. Avausottelun jälkeen KäPalla on kaksi kotiottelua Talissa SJK akatemiaa, sekä SalPaa vastaan. Ykkösliigacupin lohkovaiheen päättää vierasmatka Turkuun maaliskuussa. 

Lue lisää Ykkösliigacupista Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Kausi ja vuosi on vasta aluillaan, joten ennakolta on mahdotonta luoda isompia eroja voimasuhteissa joukkueiden välillä. KäPa on pelannut tälle vuodelle yhden harjoitusottelun Talin hallissa TPS:sää vastaan, josta tuloksena 2-2 tasapeli. Ottelussa kierrätettiin paljon testipelaajia, joten runko Ykkösliigacupiin on varmasti erilainen.

Jaron kohdalta voi sanoa myös samaa. Kaksi harjoitusottelua tammikuussa pelanneet pietarsaarelaiset avasivat kautensa JBK:tavastaan saalistaen tasatuloksen 2-2. Toisen harjoitusottelunsa Jaro pelasi viikko edellisestä Veikkausliigajoukkue SJK:ta vastaan. Kyseisessä kamppailussa FF Jaro jäi nollille, SJK:n tehdessä kaksi maalia.

Molemmat joukkueet hakevat lauantaina siis vuoden ensimmäistä voittoaan ja tietysti parasta mahdollista starttia vuodelle 2024.

KäPalla on ennen Jaro-peliä julkaistuna 18 pelaajasopimusta, joista peräti 11 ovat uusia pelaajia edustuksen riveissä. Vastapuolella Jarossa on uusia sopimuksia vasta yhden pelaajan verran, kun Sami Sipola siirtyi KPV:sta naapurikaupunkiin. Lauantain kotijoukkueen runko on siis pitkälti sama, kuin viime kauden Ykkösessä. Pietarsaarelaisten kärkipelaajista mm. Jim Myrevik, sekä Sergei Eremenko jatkavat Jarossa myös tulevalla kaudella. 

Viime kauden joukkueesta isoin muutos näkyy valmennuksessa, kun kaudella 2023 luotsannut Stephen Ward jätti tehtävänsä Jarossa. Wardin paikalle nimettiin marraskuussa Niklas Vidjeskog.

KäPan joukkue on vaihtunut Jaroon verrattaen paljon. Päävalmentajaksi Sami Okkonen, Fysiikkavalmentajaksi Fabian Hanslian, maalivahtiosastolle Otto Hautamo, puolustukseen Topi Pasi ja keskikentälle Maximo Tolonen. Tässä on vain pieni osa kaikista uudistuksista. 

Viime kausi

Kauden 2023 Ykkösessä, KäPa ja FF Jaro oli erittäin tasainen pari. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa huhtikuussa ottelu päättyi Tellushallissa tasan 1-1. Toisessa ottelussa Bragulla Jaro oli vahvempi lukemin 2-3 lisäajan viimeisellä minuutilla tulleella osumalla. Tämä ottelu oli osaltaan yksi KäPan harmillisia viimeisten hetken “sulamisia”, jotka loppupeleissä johtivat putoajan paikalle Ykkösessä. Kauden viimeisessä kohtaamisessa KäPa oli paineettomassa ottelussa tehokas ja haki Pietarsaaresta 1-4 vierasvoiton. 

Kauden 2023 lopullisessa sarjataulukossa Jaro säilytti niukasti suoran Ykkösliigan paikkansa ollen sijalla yhdeksän pisteillä 31. KäPa jäi sijalle kymmenen, neljän pisteen päähän Jarosta.

Luvassa on siis mielenkiintoiset asetelmat kauden ensimmäiseen kilpailulliseen otteluun! Seurattavia asioita ehdottomasti ovat KäPan uusi peli-identiteetti päävalmentaja Okkosen luotsaamana, eikä pidä myöskään unohtaa uusia pelaajia, jotka ovat myös omiaan tätä toteuttamaan!

FF Jaro VS KäPa 

27.1 klo 15:15

Ottelua voi suorata suorana Österbottenstidningen sivuilta. (7,50€)

Kuva: Kalevi Hämäläinen / Palloliitto