Käpylän pallo | Edustus

Maximo Tolonen siirtyy Käpylään

24.01.2024
Ykkösliiga

KäPan uusi keskikenttänaaraus tulee läheltä, kun IF Gnistanissa viimeiset kolme kautta keskikentällä säväyttänyt Maximo Tolonen siirtyy Oulunkylästä Käpylään. 

Maximo on itse iloinen sopimuksesta.

"Fiilikset siirrosta on mainiot! Hongan kasvattina KäPa on entuudestaan erittäin tuttu seura varsinkin juniorivuosilta, kun kilpailtiin meidän ikäluokan mestaruuksista keskenämme. KäPa on erittäin hyvä ympäristö nuorelle pelaajalle kehittyä, ja haluan itse tulla nyt hieman kokeneempana pelaajana myös auttamaan nuorempia ottamaan askelia eteenpäin, ottaen myös itse kehitysaskelia pelaajana."

Ennen Gnistania Ilveksessä, IFK Maarianhaminassa, SJK:ssa ja Hongassa pelannut Tolonen on ikäänsä nähden kokenut pelaaja Suomen kärkisarjoissa. Veikkausliigassa 50 ottelua ja Ykkösessäkin lähemmäs sata ottelua pelannut Maximo tuo joukkueeseen siis paljon kokemusta.  Näissä otteluissa Tolonen on onnistunut maalinteossa Veikkausliigassa kerran ja Ykkösessä seitsemän kertaa. Maalisyöttöjä Tolonen on kerännyt vielä enemmän.

"Tuon kokemusta monenlaisista eri ympäristöistä, jonka avulla voin varmasti kentällä ja sen ulkopuolella tuoda johtajuutta joukkueeseen. Samalla tuon pallolliseen pelaamiseemme paljon uusia elementtejä peliin hyökkäyskolmanneksella ja viime kaudesta tehokkuutta lisäämällä tulee hyvää jälkeä koko joukkueena. Omat henkilökohtaiset tavoitteet tulevalle kaudelle on ottaa iso rooli joukkueessa, ja auttaa joukkuetta menestymään maaleilla ja maalisyötöillä." Tolonen sanoo. 

Päävalmentaja Sami Okkonen on iloinen Maximon valinnasta siirtyä Käpylään.

"Hienoa saada yksi Maximo mukaan joukkueeseen. Vaikka kyse on vasta 22-vuotiaasta pelaajasta, voidaan todeta, että saamme runsaasti kokemusta nuoreen ryhmäämme lisää. Tuleva kausi onkin Maximolle jo kahdeksas kahdella ylimmällä sarjatasolla Suomessa! "

22-vuotiaan Tolosen vahvuudet löytyvät hyökkäyspäästä. 

"Tolonen on monipuolinen keskikenttäpelaaja, jonka peruspelaamisen taso on todella korkea. Tämän kauden pääajatuksena Maximon osalta onkin viedä hänen peliään vielä rohkeampaan ja peliä edistävämpään suuntaan. Uskon, että Maximolla on vielä paljon ulosmittaamatonta potentiaalia varastossaan.  Ympäristöön, mitä rakennamme, on Tolonen mielestäni juuri sellainen persoona, mitä nuori joukkueemme tarvitsee." Okkonen lisää.

Tervetuloa Käpylään Maximo!