Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: TPS VS KäPa Ykkösliigacup

08.03.2024
Ykkösliiga

KäPan matka Ykkösliigacupissa jatkuu tulevana lauantaina 9.3 Turussa, kun vastaan Veritas stadionilla asettuu TPS. Sarjatilanne näyttää tällä hetkellä siltä, että käpyläläisryhmällä ei ole enää tuloksellista panosta lauantain otteluun, kun taas kotijoukkueella vielä pieni sauma löytyy välieriä ajatellen, mutta se vaatisi täyden kolmen pisteen ryöstön KäPalta. KäPa on kolmen pelatun ottelun jälkeen cupin a-lohkon viimeisellä sijalla yhdellä pistellä ja TPS taas toiseksi viimeisellä sijalla kahdella pisteellä. Tarkan sarjataulukon molempien lohkojen osalta voi käydä tarkistamassa Palloliiton tulospalvelusta.

Lähtökohdat

Kun kauden viralliseen starttiin on reilu kuukausi aikaa, on kauteen valmistautuvilla joukkueilla varmasti tavoitteena hioa pelitapoja, ryhmityksiä ja erikoistilanteita kuntoon, jotta 13.4 on kaikki valmiina pitkään futiskauteen.

Päiväottelun kotijoukkue TPS:n runko on vaihtunut jonkin verran viime kauteen. Isoimpia menetyksiä mainittakoon Kasper Hämäläinen, joka lopetti mittavan pelaaja-uransa viime kauteen, Matias Kivikko Arraño, Daniel Rantanen, sekä Alhaji Gero. Näistä pelaajista Gero ja Hämäläinen vastasi turkulaisten maaleista Ykkösessä peräti 18 osuman verran.

Muunmuassa näiden pelaajien tilalle hankintoja ja jatkosopimuksia on tehty. Puolustuksesta löytyy Baba Mensah, jolla on rutkasti kokemusta Veikkausliigasta. Myös AC Oulusta tulleet Elias Collin, sekä Lasse Ikonen ovat kovia tulevaisuuden nimiä. 

Jotain tuttua löytyy myöskin KäPa-lasein katsottuna. Viime kaudella 14 ottelussa KäPan maalivahdin paitaa kantanut Luka Nokelainen siirtyi aikaisemmin tänä vuonna Turkuun ja KäPasta HJK:hon siirtynyt Aaro Soiniemi on myös tulevalla kaudella TPS-pelaaja lainapestin myötä. Molemmat näistä ovat KäPa-kasvatteja ja olivat isossa osassa viimeisen kahden kauden ajan Käpylässä. Sattumaako myös se, että nykyinen TPS-luotsi Miika Nuutinen oli molempien näiden päävalmentajana KäPan BSM-joukkueessa, joka poiki lopulta suomenmestaruuden kaudella 2021.

Vierasjoukkue Käpylän Pallo lähtee otteluun hakemaan pitkälti ehjää esitystä. Viimeiset ottelut SJK akatemiaa, Klubi 04:sta ja SalPaa vastaan ovat sisältäneet paljon hyviä asioita varsinkin viimeisin Talissa pelattu ottelu. Salolaisia vastaan KäPa pystyi luomaan paljon maalintekopaikkoja ja paineistamaan pallon kanssa pitkälle ottelun edetessä. Loppujen lopuksi SalPa sai ottelun lopussa maalin, mikä vei KäPan hienosta ottelusta kirsikat ja kaikki muutkin kuorrutteet pois kakun päältä pois. Potentiaalia silti on, kunhan saadaan koko 90 minuuttia homma rokkaamaan.

Viime kausi

Edellisellä kaudella TPS oli mieluisa vastus KäPalle kahdessa ottelussa ja yhdessä taas ei niin mieluisa. Reilu vuosi sitten pelatussa Ykköscupissa muistojälki on hieno, kun KäPa kävi ryöstöretkellä Turussa voittaen ottelun peräti 0-4. Tuossa ottelussa mieleen painui vahvasti Noakim Lokaken tekemät ensimmäiset maalit miesten peleissä.

Ensimmäisen kerran varsinaisessa sarjassa kohtaamista saatiin odotella aina kesäkuun alkuun asti. Veritaksella pelatussa ottelussa ei valitettavasti jäänyt tuolloin paljon viemisiksi pisteitä tai kerrottavaakaan, kun TPS vei ottelun nimiinsä lukemin 4-1. 

Toisen kerran joukkueet kohtasivat Bragulla elokuussa ja tästä taas jäi paljon hyviä muistoja. KäPa voitti ottelun 2-0 Kristian Yli-Hietasen maaleilla ja voitto oli omanaan tuohon ajanjaksoon todella iso käpyläläisille. 

Saako KäPa alleen ehjän ysikymppisen ja toistuuko viime vuoden Cup-reissu Turussa vai pystyykö kotijoukkue pitämään pintansa?

TPS-KäPa lauantaina 9.3 klo 12:00 

Veritas Stadion, Turku.

Ottelu on nähtävissä digitilaajille Turun sanomien sivuilla.

Kuva: Tiina Pirilä