Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: TPS - KäPa Ykkösliiga jatkosarja

16.08.2024
Ykkösliiga

Pelit Ykkösliigan jatkosarjassa jatkuu, kun KäPa pääsee saman viikon aikana toistamiseen vieraisiin, kun bussin pyörät kuljettavat joukkueen lauantaina Turkuun. Kotijoukkue TPS avasi oman jatkosarjataipaleensa tasatuloksella Salossa ja on täten sarjataulukon neljännellä sijalla iskuetäisyydellä mahdollisista noususijoista. KäPan vierasretkestä Seinäjoelle ei paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa, kun SJK Akatemia oli vahvempi maalein 2-0. KäPan osalta tilanne hieman kiristyy, kun takana oleva MP on enää pisteen päässä KäPasta. Keskittyminen omaan peliin ja tekemiseen on kuitenkin kaiken perusta ja tällä mentaliteetilla haastetaan lauantaina myös TPS. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

TPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, varsinkin kotikentällään vahvan yleisöjn edessä. Viimeisten kahden kauden aikana KäPa on pystynyt horjuttamaan jättiläistä kotonaan, tästä hyvä osoitus joukkueiden edellinen kohtaaminen heinäkuun alussa, kun ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen. Tuon ottelun ehdoton MVP oli KäPan maalilla pelannut Aleksi Piispa

TPS Veritaksella on kuitenkin asia erikseen ja tämän on saanut myös KäPa tuta niin tämän, kuin edelliskaudenkin aikana. Toukokuussa TPS oli kotonaan parempi 2-1.

TPS:llä on ollut viime aikoina hieman tulokset aallokkoisia. Viimeiseen viiteen otteluun mahtuu kotimurskajaiset JäPSin kustannuksella, vierasvoitto Kotkasta, sekä häviöt SalPalle, sekä JIPPOlle.  

Yksi iso huolenaihe on ollut myös Ykköshyökkääjän puute, mutta tähän on mahdollisesti ratkaisu saatu lasaretin puolelta, kun seitsemän maalia Tepsille tähän asti tehnyt Albijon Muzaci palaa mitä ilmeisimmin pelikentille KäPaa vastaan.

KäPalla maalinteon tuskaa on ollut niin ikään viimeaikoina. Heinäkuun 2-6 MP-vierasvoiton jälkeen on käpyläläiset pystyneet tehdä maaleja vain kaksi edelliseen neljään otteluun. Toivottavasti apuja tähän saadaan myös uuden pelaajan Mikko Kuninkaan, myötä joka liittyi joukkueen mukaan tällä viikolla. KäPan sisäisessä maalipörssissä edelleen kärkisijaa pitää Aleksi Wahlman, takanaan Niko Nurmi ja Miro Turunen.

Pisteet KäPalle ovat kaikki arvokkaita, mutta niin on myös TPS:lle heidän taistellessaan edelleen ahnaasti nousumahdollisuuksista. Ottelu tulee varmasti olemaan jälleen mielenkiintoinen ja nyt jos joskus on hyvä aika avata ns. ketsuppipurkki ja mättää maaleja.

Ykkösliiga TPS - KäPa

Veritas Stadion - Turku

Lauantaina 17.8 klo 17:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

 

Kuva: Jyri Sulander