Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: TPS - KäPa Ykkösliiga

03.05.2024
Ykkösliiga

Ykkösliiga jatkuu keväisissä merkeissä KäPan osalta huomenna lauantaina, kun bussin nokka kääntyy kohti Varsinais-Suomea, jossa isäntäjoukkue TPS ottaa KäPan vastaansa iltapäiväottelussa. Lähtökohdat Ykkösliigan 5.kierrokselle sarjataulukon osalta ovat ne, että KäPa saalistaa kauden avausvoittoaan kahden pisteen turvin sarjasijoituksella 9. Kun taas TPS löytyy sarjataulukon sijalta 5. KäPalla on kasassa neljän ottelukierroksen jälkeen kaksi pistettä, joista molemmat ovat tulleet kotona tasapeleistä SalPaa, sekä JäPSiä vastaan. TPS:llä on taas pisteitä seitsemän, kun täydet pistesaaliit on napattu MP:ltä, sekä SJK Akatemialta. Ykkösliigan sarjataulukon ja uutiset voit katsoa Palloliiton sivujen kautta.

Lähtökohdat

TPS lähti kauteen isona suosikkina TOP 3-sijoille asti. Kauden avausottelun jälkeen, turkulaiset ovatkin olleet tehokkaita. Viimeiseen kolmeen otteluun TPS on pystynyt tekemään viisi maalia, kun omiin on kolissut vain kerran. Lauantain ottelu tullaan pelaamaan Turussa hyvin lämpimissä ja kesäisissä tunnelmissa, kun pelipaikkakunnalle on luvattu iltapäivälle lähes pariakymmentä astetta. Mukava jalkapallotapahtuma siis varmasti luvassa, jota Helsingistä käsin voi totutusti seurata Ruudun välityksellä.

TPS on talvikaudelta tuttu vastus KäPalle. Yksi pelattu harjoitusottelu Talin hallissa päättyi tasalukemiin 2-2 ja ottelu Ykkösliigacupissa maaliskuun alussa päättyi silloisen kotijoukkueen eli TPS:n voittoon 3-2. Kyseisessä ottelussa KäPan maaleista vastasivat Miro Turunen, sekä Maxim Både. Viime kaudelta joukkueet olivat myös tuttuja toisilleen ja hyviä otteluita näiden kahden seuran välillä nähtiinkin. Voitot Ykkösen puolella viime kaudelta 1-1.

TPS:n joukkue on viimeisimmän keskinäisen ottelun jälkeen vahvistunut, kun joukkueeseen on hankittu Albijon Muzaci, Antti Ulmanen, sekä Mehdi Hetemaj. Näistä Muzaci on kahdella maalillaan TPS:n sisäisen maalipörssin ykkösnimi tällä hetkellä. Muita seurattavia nimiä ovat lupaus Onni Helén, pitkää uraa Veikkausliigassa tehnyt oma kasvatti Riku Sjöroos, sekä KäPa-kasvatit Aaro Soiniemi,  Luka Nokelainen ja Oscar Häggström. Soiniemi onnistui edellisviikonloppuna myös maalinteossa Seinäjoella. Valmennustiimistä päävalmentaja Miika Nuutinen, sekä valmentaja Henri Jussila omaavat niin ikään vahvan KäPa-taustan, kun he olivat valmentamassa KäPan P17-joukkuetta BSM-kultaan vuonna 2021. Kyseisestä joukkueesta löytyivät em. Soiniemi, Nokelainen ja Häggström, mutta myös KäPassa edelleen pelaavia pelaajia, kuten Toivo Valakari, Otto-Eemeli Niemelä, Niilo Heikurinen, Aleksi Piispa ja Mikael Pulkkinen. 

KäPalla voitto oli lähellä jo edellispelissä Töölössä JäPSiä vastaan, mutta valitettavasti käteen jäi vain yksi piste. Maalijyvä ollaan onneksi löydetty, kun Adam Jouhi ja Miika Kauppila onnistuivat ensimmäisen kerran tälle kaudelle. Aleksi Wahlmanilla on käynnissä jo orastava maaliputki, kun kahteen edelliseen otteluun on syntynyt kaksi osumaa. Jännittävä lauantai-iltapäivä tullaan Turussa näkemään, eikä pisteitä tulla hevillä jättämään myöskään Turkuun. Kentällä nähdään taisteleva ja maalinälkäinen KäPa!

Ykkösliiga TPS - KäPa

Veritas Stadion, Turku

Lauantaina 4.5 klo 16:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

Kuva: Jyri Sulander / Palloliito