Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: SJK Akatemia - KäPa Ykkösliiga jatkosarja

12.08.2024
Ykkösliiga

Huomenna jatketaan pitkän yli kaksi viikkoa kestäneen tauon jälkeen taas pelejä, kun KäPa matkustaa jatkosarjan ensimmäisellä kierroksella Seinäjoelle. Ottelu on tiistain ainoa, kun viikonlopun aikana kerettiin jo pelaamaan muiden joukkueiden toimesta. SJK Akatemian hyvä loppukausi nosti heidät sijalle 5. sarjataulukossa, kun taas KäPa on edelleen sijalla yhdeksän. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ei ole pitkä aika, kun runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa silloinkin kotona pelannut SJK Akatemia oli vahvempi maalein 4-0. Tulos ei ottelua suoraan kuvaa, sillä peli oli tasainen aina viimeiselle neljännekselle asti, jolloin lievästi sanottuna KäPan selkäranka katkesi ja kotijoukkue käytti paikkansa hyväkseen. Paremmalla tuurilla ja viimeistelyllä pelin kuva olisi voinut olla erilainen. Tätä edellisessä kohtaamisessa Bragulla kauden alussa joukkueet pelasivat tasan 1-1.

Kuten sanottu seinäjokisten loppukausi oli hyvä, kun kauden viidestä voitosta peräti kolme tulivat viimeisellä neljällä ottelukierroksella. SJK ak. on osoittanut olevansa myös hyvä kotikentällään, eikä sieltä ole helpolla pisteitä viety kauden aikana. 

Edellisessä ennakossa maalintekoa voitiin pitää heikkoutena ja varsinkin maalintekijöiden määrää, mutta tässäkin asiassa on parannettu. 20 tehtyä maalia ja maalintekijöitäkin on nyt peräti kymmenen.  Näistä parhaimmat edelleen neljällä tehdyllä osumalla Bob Nii Armah, sekä Eemeli Honkola.

KäPalla vaikeuksia tuli loppukauteen, kun kolmeen viimeiseen otteluun omiin tehtiin ilkeät 13 maalia ja maalinteossa onnistuttiin vain kahdesti. Asiat on läpikäyty ja uusia sivuja on käännetty valmennuksenkin osalta, kunuusi päävalmentaja Lari Lummepuro johdattaa joukkueen jatkosarjaan. Tosiasia on se, että pisteitä on alettava raapimaan, jotta säilyminen on mahdollista. Otteluohjelma on sen suhteen suopuisa, että KäPa kohtaa tämän hetken kovimmat kilpakumppaninsa MP:n sekä PK-35:n kotikentällä syyskuussa ja pääsee myös lopettamaan sarjakauden Bragulle JäPSiä vastaan lokakuussa.

Kausi on kaikkea muuta, kuin ohi. Nähdään Bragulla ja kannustetaan KäPa voittoihin vielä viimeisessä otteluissa! 

 

Ykkösliiga SJK Akatemia- KäPa

OmaSP Stadion - Seinäjoki

Tiistaina 13.8 klo 18:30

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

 

Kuva: Niko Nakari