Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: SJK Akatemia - KäPa Ykkösliiga

19.07.2024
Ykkösliiga

Ottelusuma jatkuu, kun kahden viikon sisään neljännen ottelunsa huomenna Seinäjoella pelaava KäPa saa vastaansa SJK Akatemian. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla käpyläläisten pitämällä sijaa 9. ja SJK:n ollessa yhden edellä sijalla 8. Molemmilla on takana kirvelevät tappiot edelliseltä kierrokselta ja jaossa on jälleen isoja pisteitä. 

Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Runkosarja on kahta ottelua vaille valmis ja käytännössä koko kauden karsijan paikalla ollut KäPa saa lauantaina mahdollisuuden nousta sijaa ylemmäs viimeiselle suoralle säilymispaikalle. SJK Akatemian kausi on ollut kaksijakoinen. Kausi alkoi voitolla jota seurasi kolmen ottelun tappioputki. Tämän jälkeen seinäjokiset kartutti pistesaldoa peräti seitsemässä ottelussa peräjälkeen, joista yksi voitto ja peräti kuusi tasapeliä. Viimeisimpään neljään otteluun Akatemia on saalistanut yhden voiton, joka tuli kotikentällä PK-35:ttä vastaan viikko sitten.

 Maaleilla ei SJK ole kauden mitassa mässäillyt, eikä myöskään heille ole paljoa tehty. 14 tehtyä maalia samalla kun omissa on soinut 22 kertaa, mikä on vähiten sarjataulukon alimmassa kuusikossa. Maalintekijöitä on ollut myös niukasti, kun neljässä osumassa ovat Bob Nii Armah, sekä Eemeli Honkola. Näiden herrojen lisäksi vain neljä muuta pelaajaa on osunut maalipuiden väliin. Omiin päästetystä maalimäärästä voidaan varmasti kiittää niin maalivahti Miquel Rodriguezia, kuin puolustuksen kulmakivi Tuomas Koivistoa, joka on pelannut eniten (15) Akatemialta otteluita tähän asti. 

Historia ei välttämättä puolla vähämaalista ottelua, kun suuntaa katseet viime kauteen. Kahdessa pelatussa ottelussa vuoden 2023 Ykkösessä joukkueet paukuttivat yhteensä 16 osumaa maalipuiden väliin. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Bragulla Toukokuussa, jolloin tuloksena oli 1-1 tasapeli. KäPan maalin tuossa ottelussa teki Willem Haapiainen.

Isot pisteet ovat siis jaossa. KäPa pystyy voitolla nousemaan SJK Akatemian yläpuolelle sarjataulukossa ja taas SJK:n voittaessa se ottaisi kuuden pisteen kaulan KäPaan, mikä voi olla merkittäväkin loppukautta ajatellen. Molemmille kelpaa vain voitto, joten tunteita varmasti tullaan kentällä näkemään!

 

Ykkösliiga SJK Akatemia- KäPa

OmaSP Stadion - Seinäjoki

Lauantaina 20.7 klo 16:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta