Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: SalPa-KäPa Ykkösliiga Jatkosarja

04.10.2024
Ykkösliiga

Viimeinen vierasottelu kauden 2024 Ykkösliigassa koittaa huomenna, kun KäPa matkaa linja-autolla kohti Saloa. Iltapäivän näytelmän isäntä SalPa löytyy sarjataulukosta ennen lauantaita sijalta 7. josta se yrittää vielä pyristellä muutamia sijoja ylöspäin, vaikkei nousu- tai putoamisuhkaa enää ole. KäPa taas taistelee edelleen MP:tä vastaan, jottai paikka karsijan paikalla pysyy eikä suoraa putoamista synny. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Niin kuin ensimmäisessä kappaleessa sanotaan, niin lähtökohdat joukkueilla kauden toisiksi viimeiseen kohtaamiseen ovat erilaiset. SalPalla varsinaista pelattavaa ei enää ole, kun taas KäPan osalta joukkue pelaa putoamista vastaan. Tämän myötä voidaan olettaa ettei intohimoa tai taistelutahtoa käpyläläisryhmältä puutu. 

SalPan kausi on ollut kaksijakoinen. Se on pystynyt riistämään pisteitä kärkijoukkueilta, mutta hävinnyt myös tärkeitä otteluita samoista sijoista taisteleville joukkueille. KäPan ja SalPan kauden kohtaamiset ovat olleet tasaista vääntöä sillä molemmat ottelut ovat päättyneet 1-1. 

SalPa on tehnyt maaleja suhteellisen vähän. 30 tehtyä maalia on sarjan kolmanneksi vähiten. Kovimpana maaliruiskuna on toiminut Olli Jakonen, joka on tehnyt yli kolmanneksen (11) SalPan kauden maaleista. Jakosen kyky tehdä maaleja tullaan varmasti ensi kaudella huomaamaan muuallakin. Jakonen on muodostanut Salossa hyvän tutkaparin Maximus Tainion kanssa joka on merkkauttanut itselleen seitsemän maaliin johtanutta syöttöä Palloliiton tulospalvelun mukaan. 

Suurin takaisku SalPan joukkueella nähtiinkin oman maalin suulla, kun kesken kauden ykkösvahdiksi hommattu Jere Koponen siirtyi pelaamaan Veikkausliigaa Tammisaareen. Nuori Antto Mikkonen on hoitanut veräjän vartijan tonttia loppukauden ajan. Viime kauden Kakkosen C-lohkon parhaaksi maalivahdiksi valittu Mikkonen on torjunut Ykkösliigassa kaksi voittoa yhdeksään peliin. Tappioita on tullut neljä joista kolme SalPa on kärsinyt viimeiseen kolmeen kierrokseen. 

Niin kuin edellisessä otteluennakossa mainittiin, niin KäPa on kehittänyt peliään jatkosarjan aikana. KTP-ottelussa kävi selkeä notkahdus, mutta tasoero kentällä oli myöskin iso. Hampaankolossa varmasti löytyy tavaraa ja uskotaan, että kauden parasta KäPaa tullaan näkemäään kahdessa viimeisessä ottelussa. Voitto SalPasta tällä kaudella on jo ollut lähellä, joten lauantaina on mielessä vain ja ainoastaan kolme pistettä!

Ykkösliiga SalPa- KäPa

Salon urheilupuisto

Perjantaina 5.10 klo 16:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta
Kuva: Kalevi Hämäläinen