Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: SalPa - KäPa Ykkösliiga

11.06.2024
Ykkösliiga

 

Puolentoistaviikon jälkeen palataan pelihommiin, kun KäPa matkaa vierasreissulle Saloon. Varsinais-Suomessa vastaan asettuu tällä hetkellä Ykkösliigan sarjataulukon sijalla 7. oleva Joutsenlauma eli SalPa, jolla on kasassa kolmesta edellisestä ottelusta kasassa kolme tasapeliä, joista viimeisin tuli edellisen viikonlopun ottelussa KTP:ta vastaan

 Vierailijajoukkue KäPa saapuu Saloon taas  sarjan edellistä viimeiseltä sijalta 9. kun kolmeen viimeiseen otteluun mahtuu tasapeli ja kaksi karvasta tappiota KTP:lle ja PK-35:lle.

Ykkösliigan uutiset, ottelut ja  sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Kotijoukkue SalPa ei ole aivan samanlaisessa lennossa ollut viime kauteen verrattuna, kun kauden ensimmäistä kymmentä ottelua tarkastellaan. Kasassa on tähän asti kaksi voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Kauden ainoat täydet pistesaaliit tulivat huhtikuussa pelatun KäPa-ottelun jälkeen JäPSistä ja MP:stä. Tätä seurasi vaikeampi jakso, jossa salolaiset kärsivät kolmen ottelun tappioputken. Tämän jälkeen kurssi on ollut kohti parempaa, varsinkin kahdessa edellisessä ottelussa saadut pisteet sarjan kärkijoukkueita KTP:ta ja JIPPOa vastaan vakuuttavat. 

 Maalien tekemisessä ovat SalPa ja KäPa olleet samaa luokkaa. SalPalla on kasassa 14 maalia, kun omiin on kolissut 15 osuman verran.  Huomioitavaa onkin se, että SalPan tehdyistä maaleista tasan puolet (7) ovat syntyneet Olli Jakosen jalasta.  Maalipörssin kärkimies iski huhtikuun räntäsateessa myös Töölössä, kun KäPa pelasi tasan SalPan kanssa.

Toisena pelaajana hyvä nostaa myös Maximus Tainio, joka on tulospalvelun syöttöpörssin ensimmäisenä peräti viidellä maaliin johtaneella syötöllä. Tainio tulee kuitenkin olemaan KäPa-ottelusta sivussa neljän keltaisen kortin johdosta, samoin kuin skottilaituri Keir Foster, joka sai punaisen kortin edellisessä ottelussa. 

KäPan osalta tällä kaudelle vieraissa on ollut vaikeaa ja edellisessä ottelussa tuli myös kauden ensimmäinen tappio kotikentällä.  Kymmenen ottelun jälkeen pisteitä on kasassa kuusi. Maaleja KäPa kyllä osaa tehdä, vaikka siinäkin on ollut harmillista epäonnea ja tehottomuutta viimeisimmissä otteluissa.  Tässä kohtaa onkin hyvä aika ja sauma kääntää kurssi. 

PK-35-ottelun jälkeen joukkue on saanut lomailla ja treenata rauhassa, kun SalPa on taas pelannut viikon sisään. Valmiustaso on käpyläläisryhmällä varmasti kova ja näyttöhaluja riittää. 

Nuorelle ryhmälle on jäänyt hampaankoloon isoja paloja, joten Jalkapallopäivän kunniaksi iso suositus keskiviikolle on avata televisiosta Ruutu ja nauttia Suomen toiseksi korkeimmasta sarjatasosta tai ajellappa vaikka Saloon aistimaan tunnelmaa paikan päälle!

Ykkösliiga SalPa - KäPa

Salon Urheilupuisto

Keskiviikkona 12.6 klo 18:30

Kuva: Niko Nakari

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta