Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: PK-35 vs KäPa Ykkösliiga

12.04.2024
Ykkösliiga

Huomenna se alkaa. Pitkä pre-season on takana päin ja nyt alkaa nauttiminen futiskaudesta oikein olan takaa. KäPa pääsee tämän kauden aloittamaan sarjan toista pääkaupunkilaisjoukkuetta vastaan, kun nokka käy kohti Pihlajamäkeä. Jaossa kolmen pisteen lisäksi myös Helsingin herruus ja loistava startti Ykkösliigakaudelle.

Lähtökohdat

Kausi kun on vasta alkamassa niin lähtökohtia on vaikea alkaa rakentelemaan. Monessa eri mediassa ja joukkueiden omissakin ennakoissa tulevasta sarjakaudesta on ennakoitu hyvin tasaista. Pisteet ovat niukassa kaikissa otteluissa ja jokainen piste on tärkeä.

Pallokerhon talvi meni nappiin. Voitto omasta lohkosta Ykkösliigacupissa johon mahtui vierasvoitto KTP:sta ja harjoituskauden hienot otteet mm. TPS:sää ja HJK:ta vastaan lupaavaat kovaa vastustajaa lauantaille. Monessa ennakossa heidät onkin nostettu sarjan kärkikuusikkoon.

PK-35 on tehnyt huomattavia hankintoja tälle kaudelle ja Pallokerholla on selkeä tavoite pysyä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Nimimiehistä helppo nostaa Daniel Rantanen, Eero Markkanen ja brasilialaistaituri Erikson Carlos Batista dos Santos tuttavallisemmin Tiquinho. Näistä kaksi viimeistä kurittivat viime kaudella käpyläläisiä maalien muodossa Ykkösessä. 

Vastassa varmasti hyvinkin liikkuva ja hyökkäysorientoitunut joukkue, joka on kuitenkin kaikilla mittareilla kaadettavissa hyvällä omalla pelaamisella. Prässipelaaminen tulee varmasti olemaan isossa osassa ottelua ihan molemmissa päissä. Virheisiin ei ole varaa, sillä molemmat joukkueet pystyvät rokottamaan nopeasti ja tappavasti.

KäPalla talvikausi oli tulosten osalta vaikeampi, mutta useammassakin pelissä nähtiin parhaimmillaan hyvä, rohkea ja liikkuva KäPa.

90 minuutin ehjää peliä on vielä hieman peräänkuulutettu. Tätä KäPa luonnollisestikkin tulee hakemaan lauantaina. Viime kauden hyvä startti sai boostia ensimmäisille kierroksille, joten tämä tietysti hakusessa myöskin tällä kertaa. 

Käpyläläisten ryhmästä ehdottomia nostoja seurattavaksi ovat hyökkääjät Miika Kauppila, Miro Turunen, sekä Elias Kallio. Näistä kaikki kolme saivat jo onnistumisia pre-seasonilla, mutta nälkä on varmasti kova tehdä lisää tulosta. Ottelun kuvan myötä on mielenkiintoista myös nähdä, miten KäPa-puolustus kapteeni Topi Pasin johdolla pystyy vastaamaan Tiquinhon ja Markkasen luomaan hyökkäysuhkaan. 

Ykkösliiga PK-35 - KäPa

Pihlajamäki Algeco Areena

Lauantaina 13.4 klo 16:00

Tule paikalle tai katso matsi Ruudusta