Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: MP - KäPa Ykkösliiga

10.07.2024
Ykkösliiga

Huomenna Käpylän Pallo matkaa ensimmäistä kertaa tällä kautta Savoon, jossa se kohtaa todellisessa kuuden pisteen ottelussa Mikkelin Palloilijat, jossa voittajalle tarjolla viiden pisteen etumatka toisiinsa Ykkösliigan sarjataulukossa, jossa MP pitää hallussaan sarjan viimeistä paikalla edellään sijalla 9. Käpylän Pallo. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Niin kuin sanottu jo, niin kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu. Kummankaan joukkueen kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Voittosarakeessa on molemmilla joukkueilla yksi voitto. KäPan kauden ainoa voitto tuli nimenomaan MP:tä vastaan toukokuussa, kun kotijoukkue oli Bragulla vahvempi maalein 4-0. 

 Puolestaan MP:n kauden ensimmäinen voitto tuli edellisellä ottelukierroksella Pihlajamäestä, kun mikkeliläiset kaatoivat PK-35:n maalein 1-2. 

Tasapeleistä saadut pisteet pitävät KäPan tähän hetkeen MP:n edellä. Edelliset kaksi peliä KäPa on pelannut nimenomaan tasapelejä, kun pisteet on jaettu JäPSin, sekä viimeisimpänä TPS:n kanssa. 

Pelkästään viimeisimpiä otteluita peilaten, voidaan todeta molempien joukkueiden parantaneen peliänsä kauden edetessä. KäPalla varsinkin on ollut ihan todelliset saumat kerätä täysiäkin pistepotteja edellisistä otteluista. MP:n saatua myös kauan odottamansa voiton, voidaan torstain ottelusta pedata entistä jännittävämpää. 

Tilastot ovat kuitenkin edelleen KäPan puolella. MP on sarjassa vähiten maaleja tehnyt joukkue (5) ja myös niitä eniten omaan nuottaan päästänyt (29). Joukkueesta ei löydy vielä kahden maalin miehiä ja yhden maalin tehneitä ovat Benjamin Dahlström,Aapo Hyppönen, Ajack Deng, sekä Benjamin Urgenc. Voidaan sanoa, että KäPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta MP:n voitosta saama voima ja sen aiheuttama tsemppi on varmasti todellinen, eikä mikkeliläisiä saa aliarvioida.

Nyt tarvitaan voitto ja se tulee varmasti näkymään myös kenttätapahtumissa torstaina. Vahva suositus torstai-illan jännäriksi Ruutujen äärelle.
 

Ykkösliiga MP- KäPa

Mikkelin Urheilupuisto

Torstaina 11.6 klo 19:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

Kuva: Hessu Heikurinen