Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KTP - KäPa Ykkösliiga

26.05.2024
Ykkösliiga

Ykkösliiga jatkuu jälleen maanantaina kun Käpylän Pallo matkaa vieraspelireissulle kohti Kotkaa, jossa vastaan asettuu sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Kotkan Työväen Palloilijat eli KTP. Sarjataulukossa KTP on tällä hetkellä toisella sijalla kuin seitsemään pelattuun otteluun pisteitä on kasassa 18 kappaletta. Kuusi voittoa ja yksi häviö maalierolla 21-4 oikeuttaa sarjan kakkossijaan. KTP:ta veikattiin sarjan alussa jo todella korkealle taulukossa ja on yksi suosikeista nousemaan suoraan Veikkausliigan takaisin josta kotkalaiset viime vuonna putosivat kauden visiitin jälkeen. Kotijoukkue KTP:lla on nyt viiden ottelun voittoputki, joista viimeisin 18.5 pelattu TPS-ottelu. Kotijoukkue tulee peliin pidemmän tauon jälkeen, kun taas KäPa pelasi viime viikolla kotona SJK Akatemiaa vastaan. KäPa tasapelin myötä nousi myös PK-35:en edelle. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja  sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

KTP:n alkukausi on ollut oletetun vahva. Kotkalaiset ovat kaataneet sarjan kärkijoukkueet FF Jaron, sekä TPS:n nyt perätysten ja ovat kovassa liidossa. Ainoa tappio Kotkan pojilla on toiselta kierrokselta, kun alkukauden sensaatio JIPPO kaatoi kotkalaiset Mehtimäessä. Seitsemään otteluun tehdyt 21 maalia ovat myös vahva näyttö KTP:n hyökkäysvahvuudesta. Enoch Banza johtaa koko sarjan maalipörssiä viidellä maalilla. Banza on kerännyt maalien lisäksi myös syöttöpisteitä jo kolme kappaletta. Mukana säestää kolmella maalilla myös Alen Harbas, sekä Aleksi Tarvonen. Puolustus ja maalivahtipeli on myös sarjan eliittiä. Tabi Mangan ja Mikko Sumusalon johtama puolustus on päästänyt vain neljä maalia. Tähän oman kortensa kekoon on tuonut myös tottakai KäPassa viime kaudella lainalla ollut Maksym Zhuk. Ukrainalainen veräjänvartija on sarjan parhaita maalivahteja ja avannut kaikki Ykkösliigan ottelut tähän mennessä. 

KäPa on pelannut alkukauden kotiottelut hyvin, eikä häviöitä Töölössä tai Bragulla ole syntynyt. Willem Haapiaisen osumalla vältettiin tappio myös edellisenä torstaina, kun KäPa pelasi tasan SJK Akatemian kanssa. 

 Vieraissa on kuitenkin ollut vaikeaa. 4 vierasottelua maalierolla 3-11 ei ole se mitä halutaan ja isoja pisteitä täytyy hakea myös bussilla. Peli on kauden edetessä kehittynyt kuitenkin siihen malliin, että mahdollisuudet kaikkeen on. Sarjana Ykkösliiga on tasainen, jossa jokainen joukkue pystyy pisteitä parhaimmillaan kyllä ryöstämään. Edelliseen otteluun onnistunut Haapiainen on oiva lisä KäPan hyökkäykseen kun mukaan ynnää Miro Turusen, Elias Kallion, Miika Kauppilan ja keskikentältä neljä maalia jo tehneen Aleksi Wahlmanin.

Maanantain ottelu hyvin todennäköisesti on kahden hyvin pallollisen joukkueen kova kamppailu, jossa virheistä tullaan rokottamaan nopeasti. Siinä on KäPan sauma.

Oma pää ja virheiden välttäminen tulee olemaan isossa roolissa. 

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli harjoitusottelussa viime vuoden tammikuussa. KäPa voitti ottelun tuolloin maalein 4-2. Lähtökohdat ja asetelmat ovat erilaiset, mutta kokemusta kotkalaisten kaatamisesta silti löytyy. Muuan Benjamin Rekola osui tuolloin maalipuiden väliin.

Ykkösliiga KTP - KäPa

Arto Tolsa Areena, Kotka

Maanantaina 27.5 klo 18:30

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

Kuva: Mikko Piispa