Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa VS SalPa Ykkösliigacup

29.02.2024
Ykkösliiga

KäPan vastustajaksi matkaa lauantaina viime kaudelta tuttu kilpakumppani SalPa. Salolaiset tulevat otteluun KäPan kanssa identtisillä pisteillä. Molemmilla joukkueilla on kahden ottelukierroksen jälkeen kasassa yksi tappio ja yksi tasapeli. Tarjolla on kolme pistettä, jotka tulevat olemaan isossa roolissa mahdollisia välieräpaikkoja ajatellen. Lohkovoiton on tässä vaiheessa itselleen jo varmistanut FF Jaro.

 Tarkan sarjataulukon molempien lohkojen osalta voi käydä tarkistamassa Palloliiton tulospalvelusta.

Lähtökohdat

Maaliskuuta kun mennään, niin alkaa joukkueet olemaan suurimmilta osin valmiita reilun kuukauden päästä alkavaan Ykkösliigaan. Lauantain vierasjoukkue SalPa on ollut aktiivinen pre-seasonin aikana. Viime kauden runkopelaajista jatkoja ovat kirjoittaneet mm. Joonas Meura, Michael John, sekä Oskari Jakonen. Hyökkäyspään lähtijöiden Jesse Huhtalan ja Roope Pyyskäsen saappaita ovat tulleet täyttämään japanilainen Koki Miyamoto, sekä Olli Jakonen. Mukaan SalPaan ovat liittyneet myös mm. Maximus Tainio, sekä Kakkosen C-lohkon viime kauden paras maalivahti Antto Mikkonen.

SalPasta mielenkiintoisen tulevalle kaudelle tekee myös SalPan päävalmentaja Jordi Aluja, joka nimenomaan KäPasta siirtyi Saloon. Nähdäänkö tulevan kauden SalPassa paljon samaa, mitä KäPassa Alujan alaisuudessa? Jääköön se nähtäväksi.

KäPan joukkueen runko alkaa olemaan pikkuhiljaa valmis. Viimeisimmät sopimusuutiset ovat kuukauden takaa, kun hyvässä vireessä alkukevään ollut Miika Kauppila kiinnitettiin käpyläläisten ryhmään. Tomi Maanoja on täydentänyt myös kotijoukkueen valmennustiimin.

KäPan joukkue on pelannut pelejä hyvään tahtiin koko alkuvuoden ajan. Edellinen ottelu Klubi 04:sta vastaan oli tuloksen puolesta pettymys, mutta pelin sisällä nähtiin paljon hyviä asioita varsinkin prässipelaamisen ja intensiteetin suhteen, johon oli myös päävalmentaja Sami Okkonen tyytyväinen.

Edellinen Ykkösliigacupin ottelu kotona SJK akatemiaa vastaan päättyi KäPan osalta tulokseen 1-1. Myös SalPan edellinen ottelu viikon takaa päättyi Salon urheilupuistossa samoihin lukemiin TPS:sää vastaan.

 

Viime kausi

KäPa ja SalPa olivat viime kaudelle lähtiessä molemmat nousijajoukkueita. Molemmat joukkueista pystyivätkin pitämään paikkansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. SalPa varsinkin yllätti useat ollen alaloppusarjan paras joukkue sijoittuen lopullisessa sarjataulukossa sijalle 7.

Lauantain joukkueet olivat viime kaudella tasainen pari, SalPan viedessä kolmesta ottelusta kaksi ja yhden päättyessä tasan. Parhaiten jäi mieleen ottelut Bragulla. Ensimmäinen kohtaaminen käytiin toukokuussa, jossa KäPa johti ottelua aina viimeiselle kympille asti. KäPalle jäi tuolloin luu käteen, kun Huhtalan veljeksistä Jesse upotti KäPan kolmella maalillaan ja pisteet menivät Saloon. Ottelu oli yksi surullisenkuuluisista viimeisten hetkien tappioista KäPalle. 

Toisen kerran Bragulla pelattiin lokakuun ensimmäisenä päivänä. Ottelu jäi muistoihin, niin Juri Kinnusen viimeisenä otteluna, kuin traagisesta tappiosta, joka sinetöi KäPan kymmenennen sijan. Tappion myötä suoran säilymisen toivon rippeet murenivat. 

Jatkuuko joukkueiden tasaiset väännöt myös tällä kaudella? Kauden ensimmäinen näytös Aluja ja SalPa vastaan Okkonen ja KäPa lauantaina 2.3 klo 17:00 Talin Hallissa

Ottelun liput myydään sisäänkäynniltä hintaan 10€ (alennusryhmät 8€, lapset alle 15v 5€)

Kuva: Mikko Piispa