Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa vs SalPa Ykkösliiga

19.04.2024
Ykkösliiga

Ykkösliiga jatkuu jälleen. 13.4 alkaneen sarjakauden toinen kierros potkaistaan käyntiin perjantaina Töölössä, kun KäPa kohtaa salolaisen Joutsenlauman eli SalPan. Molemmille ottelu tulee olemaan ns. “kasvojenpesu”, sillä kummankin joukkueen maalisarake ensimmäisen kierroksen jälkeen näyttää lukemaa 0-3. 

KäPa hävisi kauden avausottelunsa PK-35:lle lauantaina Pihliksessä, kun taas tämän päivän vieras SalPa hävisi JIPPOlle kotonaan avausottelussaan. 

Ykkösliigan sarjataulukon ja uutiset voit katsoa Palloliiton sivujen kautta.

Lähtökohdat

Lähtökohdat molemmille on huomattavasti selkeämmät ensimmäisen kierroksen jälkeen. Jotain pitää muuttaa ja parantaa, että pystytään kääntämään tappiot voitoiksi. Toki molemmat KäPa ja SalPa avasivat Suomen Cup -taipaleensa voitoilla kuluneella viikolla. KäPa vei Töölössä ottelun lukemin 0-7 FC POHU/KY Unitedia vastaan, kun taas SalPa voitti oman ottelunsa Maskussa luvuin 0-2.  

Jordi Alujan luotsaama ryhmä tulee varmasti otteluun pelkästään voitto mielessä, mutta avausottelusta jäi Käpyläänkin sen verran hampaankoloon, että KäPa ei tule helposti pisteitä jakamaan. Töölössä tullaan näkemään kahden nälkäisen joukkueen taistelu kolmesta sarjapisteestä.

SalPalta tutkan alle kannattaa laittaa ainakin Olli ja Oskari Jakonen. Heiltä ja heidän kauttaan voidaan ennakoida SalPan hyökkääminen. Mahdollista maalintekovoimaa löytyy myös Skottipelaaja Keir Fosterilta, joka iski KäPaa vastaan maalin maaliskuun alussa pelatussa ottelussa.  

Ottelun kuvaa tulee määrittämään myös, että millä tavoin KäPa pystyy murtautumaan parhaimmillaan vahvan salolaispuolustuksen ohi. Vastassa olevat Joonas Meura ja Michael John vastaavat SalPan alimmasta linjasta ja näitä herroja vastaan ainakin pääpallojen voittaminen on hankalampaa.

Nälkää ja osaamista löytyy myös KäPan puolelta. Peliesitys avausottelussa oli parempi, mitä lukemat tulostaululla näytti. Ottelu olisi voinut kääntyä aivan päälaelleen, jos pallo olisi uponnut meidän toimesta maaliin. Siihen ei paljoa olisi tarvinnut enää parantaa, jotta peliväline olisi pomppinut viivan yli. Täten hyökkääjät ja murtautuminen ovat tänään isossa osassa peliä. Miro Turunen oli todella lähellä maalintekoa jo avausottelussa. Loistavan pelin pelannut Miika Kauppila on vireeseen päästyään ollut vaarallinen. Elias Kallio, Aleksi Wahlman, Maximo Tolonen ovat pelaajia joilla taito maalintekoon on siunattu. 

Myös puolustusta mitataan jälleen. Kapteeni Topi Pasi tulee johdattamaan joukkuetta puolustuslinjasta käsin ja asioita PK-35-ottelun jälkeen on käyty läpi kuluneen viikon aikana.

KäPa ja SalPa kohtasivat viime kaudella tasaisten otteluiden merkeissä. Voitot SalPalle 2-0, yhden ottelun päättyessä tasan. Joukkueet pelasivat myös kuluvana vuonna Ykkösliigacupissa, jolloin SalPa oli kahden viimeisen minuutin maalilla parempi numeroin 0-2. KäPa tulee hakemaan revanssia tästä ja voidaan varmasti sanoa, että perjantai-iltana nähdään kiihkeä jalkapallonäytös Töölön pallokentällä.

Ykkösliiga KäPa - SalPa

Töölön Pallokenttä 1

Perjantaina 19.4 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi