Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko KäPa - TPS Ykkösliiga

05.07.2024
Ykkösliiga

Uusi ottelu ja uusi mahdollisuus pisteisiin siintää huomisessa, kun Turun Palloseura tulee vieraaksi Brahen kentälle Kallioon. Muutaman viikon tauon jälkeen, pääsee KäPa taas pelaamaan kotona ja halua varmasti riittää. TPS on 13 pelatun ottelukierroksen jälkeen sarjataulukon sijalla 3. kun pisteitä on kasassa 26 kappaletta. Viimeiseen viiteen otteluun Ykkösliigassa TPS on voittanut neljä ja pelannut yhden tasan. KäPa on taas sarjataulukossa tutulla sijallaan toisiksi viimeisenä jahdaten SJK Akatemiaa ja pitäen MP:tä takanaan. Viimeiseen viiteen otteluun käpyläläisillä mahtuu tasapelejä kaksi ja häviöitä kolme.Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

TPS on pelannut kauden hyvin. 13 pelatusta ottelusta voittoja on kahdeksan, tasapelejä kaksi ja häviöitä kolme. Edellisestä tappiostakin on aikaa, kun kalenteria saadaan kääntää aina toukokuulle asti, jolloin JäPS oli Tepsiä parempi Järvenpäässä. Tämän jälkeen päänahat on otettu mm. FF Jarosta, sekä JIPPOsta, jotka ovat turkulaisten kovimpia kilpailijoita mahdollista Liigakarsintaa ajatellen. Maaleja TPS on tehnyt 19 kappaletta ja päästänyt 12. Kovimpana maalintekijänä on häärinyt Albijon Muzaci, joka on tehnyt peräti seitsemän osumaa. Häntä seuraa viime vuonna kolme maalia KäPan verkkoon takonut Umar Bala Muhamed, jolla osumia on kasassa neljä tähän asti. 

 Maalivahti Matias Niemelä on pelannut kaikki TPS:n sarjaottelut tähän asti ja on ehdottomasti joukkueensa kulmakiviä. Seitsemän torjuttua nollapeliä on kova saldo vaikka edessä olisi minkälainen puolustus. 

KäPa ja TPS kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuussa Turussa, jossa monien eri vaiheiden jälkeen TPS oli vahvempi maalein 2-1. KäPa johti ottelua pitkään ja käytännössä siihen asti, kun TPS-puolustaja Mehdi Hetemaj lensi ottelusta ulos punaisen kortin seurauksena. Rehellisesti sanoen KäPan olisi pitänyt pystyä tuosta ottelusta pisteitä tuoda kotiin, mutta KäPa-kasvatti Aaro Soiniemen, sekä Niilo Saarikiven tekemät maalit olivat liikaa.

Edellisessä ottelussaan KäPa näytti loistavaa taisteluilmettä, kun yli puolet pelistä vajaalla pelannut ryhmä taisteli aivan täysillä voitosta ottelun viimeiseen tilanteeseen asti. Harmittavan takaiskun seurauksena mukaan saatiin “vain” yksi piste. 
 Nyt on KäPalla jälleen loistava paikka kääntää kurssi ylöspäin ja palata voittojen tielle. Kotijoukkue on ollut vahva Bragulla ja historiaa peilaten, voidaan todeta Tepsin kaatuneen viime vuonna Kalliossa. Tähän tulokseen pyritään myös lauantaina!

Ykkösliiga KäPa - TPS

Brahen kenttä - Kallio

Lauantaina 6.7 klo 16:00

Liput myy: Lippu.Fi