Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - SJK Akatemia Ykkösliiga

22.05.2024
Ykkösliiga

Huomenna jatkuu työt taas kotona, kun KäPan vieraaksi Bragulle matkustaa viime kaudelta tuttu kilpakumppani SJK Akatemia. Seinäjokiset matkustaa Kallioon kolmen ottelun pisteputkessa, kun Joensuussa ja Pihliksessä pelattujen tasapelien jälkeen joukkue otti sunnuntaina ison voiton kotonaan SalPasta. Tätä ennen akatemialla oli kolmen ottelun tappioputki, kun joukkue kohtasi perättäisillä kierroksilla sarjan kärkipään joukkueita. Ääritasaisessa sarjassa vierailijat ovat tällä hetkellä sijalla 5. ja kotijoukkue KäPa taas sijalla 9. Tästä huolimatta mikäli KäPa pystyy täydet pisteet torstaina nappaamaan niin ovat joukkueet jo tasoissa. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja  sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Vierasjoukkueen alkukausi on ollut vahvaa aaltoliikettä. Seitsemän pelattua ottelua, joista kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme häviötä. Silmiinpistävää on kuitenkin se, että joukkue joukkueen ollessa sarjataulukon paremmalla puolella on tehtyjä maaleja sarjan toisiksi vähiten (6) ja omiin on kolissut suhteessa paljon. Toki miltei puolet näistä tuli KTP:tä vastaan. Akatemian maalintekovastuu on jakautunut laajalle, kun ainoastaan Eemeli Honkola on tällä hetkellä kahdessa maalissa. Tulivoimaa joukkueesta silti löytyy, kun maalitta on vielä pelaajia nimeltä Artur Atarah, sekä Vinicius Dos Santos Ribeiro, joilta on lupa odottaa pistetehtailua kauden edetessä. Mielenkiintoista on myös maalivahtiosastolla, kun akatemian maalilla ollaan nähty seitsemän ottelun aikana jo kolme eri maalivahtia. Hemmo Riihimäki avasi ensimmäistä kertaa sunnuntaina ja torjui heti nollapelin tärkeässä voitossa. 

KäPalle sunnuntai oli vaikea, kun pitkän ajomatkan Joensuuhun taittanut joukkue kaatui saappaat jalassa sarjan kakkoselle JIPPOlle. Ottelusta ei valitettavasti jäänyt käteen pisteitä, eikä maaleja, mutta hyviä asioita kyllä. Ehjän 90 minuuttisen tullessa, pystyy KäPa kaatamaan joukkueen, kuin joukkueen tässä sarjassa. 

Näyttöhaluja kotijoukkueella kyllä varmasti riittää, kun muistellaan puolitoista viikkoa sitten pelattua MP-ottelua, jossa kaikki osui naulan kantaan. Maalintekovoimaakin käpyläläisillä riittää ja siitä vastuuta ovat upeasti alkukaudella kantaneet Aleksi Wahlman, sekä Miika Kauppila

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti. Otteluissa ei ainakaan yleisöä jätetty kylmäksi, kun joukkueet paukuttivat maaleja molemmissa otteluissa yhteensä kahdeksan. Toukokuun ottelussa viime kaudella Akatemia oli vahvempi maalein 5-3 ja heinäkuussa nuorista tähdistä koostuneet jengit pelasivat tasan 4-4. 

Helmikuussa KäPa isännöi SJK akatemiaa myös Ykkösliigacupissa, jolloin oli tuloksena jälleen tasapeli. Maalintekijöinä Atarah, sekä Kauppila.

Tasaisesta parista on kyse ja alkukausi on osoittanut sarjan olevan hyvin tasainen, joten pisteistä taistellaan toden teolla joka ottelussa. KäPalla on plusmerkkinen kotirekordi, kun kolmeen ensimmäiseen kotiotteluun on pisteitä satanut laariin yhteensä 5. 

Tässä vahva matsisuositus torstai-illalle!

Ykkösliiga KäPa - SJK Akatemia

Brahen kenttä - Kallio

Torstaina 23.5 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi

Kuva: Jyri Sulander