Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - PK-35 Ykkösliiga Jatkosarja

21.09.2024
Ykkösliiga

Huomenna jatketaan taas kotona, kun Bragulle vierailijoita tulee muutaman kilometrin päästä PK-35:n muodossa. KäPan edellinen ottelu on hyvässä muistissa, kun viikko sitten Bragulla MP kaatui jännittävien hetkien jälkeen. Voitto oli käpyläläisille tärkeä, sillä ero nyt perää pitävään mikkeliläisjoukkueeseen on neljä pistettä. Edellä oleviin joukkueisiin tuota piste-eroa kyllä vielä riittää. Kahdeksanteen sijaan on ennen sunnuntain ottelua yhdeksän pistettä. Vierasjoukkue PK-35 on sarjataulukon sijalla 7. ja pelaa samoista pistesijoista kolmen muun joukkueen kanssa. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Ottaen huomioon PK-35:n vireen ja aikaisemmat ottelut tältä kaudelta, niin voidaan sanoa Pallokerhon lähtevän otteluun ennakkosuosikkina. Pihlajamäkeläiset ovat viimeiseen neljään otteluun olleet pisteillä ja näissä otteluissa on kaatuneet mm. TPS, sekä JIPPO. Ottelut ovat olleet totutun vähämaalisia. PK on sarjan toisiksi vähiten maaleja tehnyt joukkue ja omissakin on soinut vain 30 kertaa. PK:n parhaimpina maalintekijöinä ovat häärineet Eero Markkanen, sekä Mustafa Beyai. Molemmilla näistä kasassa on viisi maalia. Pallokerhon paras osa-alue on ollut selvästi omassa päässä ja vähäisestä maalimäärästä omisssa huolta ovat pitäneet isossa roolissa ollut maalivahti Ville Viljala, sekä laaja puolustusrintama. 

KäPalla vire on ollut viime aikoina kauden parasta. Kotivoitot JIPPOsta, sekä MP:stä ovat siivittäneet nuoren ryhmän lentoon. Harmillisen asiasta tekee se, että vire syntyi ehkä hieman myöhään, mutta niin kuin vanha sanonta kuuluu niin parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. 

KäPan iso voitto MP:stä antoi mukavan kaulan mikkeliläisiin, mutta molemmilla joukkueilla on vielä neljä isoa ottelua jäljellä, joten tähän ei voi missään nimessä tyytyä. Omissa käsissä on karsintapaikan säilytys eikä korkeammallekkin sijoille nouseminen ole mitenkään mahdotonta. Se vaatisi tietysti lisää voittoja. 

 Joukkueen sisällä vallitsee käsinkosketeltava itseluottamus, jota saatiin nähdä MP-ottelun toisella puoliskolla viikko takaperin. Joukkue on täynnä kuumia pelaajia eikä hienoista suorituksista voida välttyä todennäköisesti myöskään huomenna. 

Toivo suorasta säilymisestä elää yhä, joten nyt jos koskaan kannattaa tulla todistamaan kahden helsinkiläisjoukkueen välistä kamppailua. Voitot ovat aikaisemmin menneet Pallokerhon laariin, mutta revanssihenkisyyttä tulee varmasti löytymään KäPan puolelta.

Nähdään siis sunnuntaina Bragulla!

Ykkösliiga KäPa - PK-35

Brahen kenttä - Kallio

Lauantaina 22.9 klo 16:00

Liput myy: Lippu.Fi