Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - PK-35 Ykkösliiga

30.05.2024
Ykkösliiga

Ykkösliiga jatkuu taas perjantaina, kun rakas naapuri PK-35 saapuu Pihliksestä Bragulle vieraaksi. Tarjolla ei ole pullakahveja vaan kova vääntö kolmesta pisteestä ja titteli Ykkösliigan Helsingin herruudesta.

Ykkösliiga on siinä vaiheessa, että kaikkia joukkueita vastaan on pelattu nyt kerran ja niin sanottu toinen ottelukierros pistetään kesän kunniaksi rullaamaan. Kausi on joukkueiden osalta siis ylittänyt nyt yksi kolmasosaa. 

Joukkueet lähtevät otteluun sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta 8. ja 9. Voitolla on molemmilla sauma nousta sijoja ylös kohisten. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja  sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

PK-35:en kolmannes kauden ensimmäisen ottelun jälkeen on ollut punamustille vaikeahko, eikä täysiä pistepotteja ole pystytty napsimaan yhtään. Vierasotteluissa Pallokerholla on kasassa vasta yksi piste. Tämän tosiasian kun laittaa vastakkain sen kanssa, että KäPa ei ole suostunut kotinurmella häviämään tällä kaudella vielä kertaakaan, niin odotukset perjantaille on kovat.

KäPalla on niin ikään ollut vaikeaa vieraissa, mutta niin kuin edellä mainittiinkin, on pisteputki kotona nyt neljän ottelun mittainen.

Vierasjoukkue PK:n viimeiset ottelut ovat olleet hankalia. Viimeiseen neljään otteluun kasassa on kaksi pistettä. Jokaisessa näissä otteluissa vastustajajoukkue on tehnyt voitto- tai tasoitusmaalin viimeisillä hetkillä ottelussa. Pisteitä on karannut ikävällä tavalla käsistä ja sarjasijoitus voisi ilman näitä olla huomattavasti parempi. Joukkue on tehnyt maaleja sarjassa kolmanneksi vähiten (9), joista kolmasosa tuli nimenomaan KäPaa vastaan huhtikuun puolessa välissä. Punamustien parhaina maalintekijöinä kahdella maalila häärivät Eero Markkanen, sekä Shunta Uchiyama

KäPa-lasein katsottuna on hyvään saumaan sattunut PK:lla myös muutama pelikielto, kun joukkueen ykkösmaalivahti Ville Viljala kärsii toisen ottelunsa katsomossa perjantaina ja Foday Manneh on myös poissa neljän kertyneen keltaisen takia.

KäPan puolelta pelikiellossa on Otto-Eemeli Niemelä, joka lensi maanantaina KTP-ottelussa suihkuun kahden keltaisen kortin myötä. Pelikiellon kärsijöistä onneksi käpyläläisten paras maalintekijä Aleksi Wahlman on perjantaina jälleen käytettävissä. Hänen korttitilinsä tuli täyteen edellisessä kotiottelussa, joten KTP-ottelu jäi sivu suun.

Perjantaina on odotettavissa kahden intensiivisen joukkueen mittelö, jossa lämpöä voi tulla muualtakin kuin auringosta. Jatkaako KäPa tappiotonta kotiputkeaan vai pystyykö vierailijat horjuuttamaan sitä? Se jääköön nähtäväksi. 

Ykkösliiga KäPa - PK-35

Brahen kenttä - Kallio

Perjantaina 31.5 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi

Kuva: Kalevi Hämäläinen