Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - MP Ykkösliiga

11.05.2024
Ykkösliiga

Ykkösliigan 6.kierros pyörähtää käyntiin huomenna Äitienpäivänä, kun KäPan vieraaksi matkustaa Mikkelin Palloilijat. Ottelu tullaan pelaamaan ensimmäistä kertaa tähän kauteen Brahen kentällä Kalliossa. Sunnuntain koitos on molemmille erittäin tärkeä, kun kyseisten joukkueiden pistesaldo näyttää viiden pelatun ottelun jälkeen kahta pistettä. MP:n kohdalla vaikeuksia on tuottanut pisteiden saamisen lisäksi maalinteko. Mikkeliläisten maaliero on ennen KäPa-ottelua 1-11. Joukkueen ainoasta maalista on vastannut Benjamin Dahlström. 

Lähtökohdat

Pisteiden valossa joukkueet ovat tasoissa, mutta edellinen ottelu näiden kahden väliltä löytyy viime vuoden kesäkuulta. Tämä fakta luo varmasti ottelusta mielenkiintoisen, kun edellisestä kohtaamisesta on näinkin pitkä aika. 

MP:n joukkue on kokenut paljon muutoksia verrattaen viime kauteen. Puolustuspään Niklas Orjala ja Samuli Hölttä siirtyivät Veikkausliigaan, samoin kuin laituri Joslyn Luyeye-Lutumba. 

Isoimmat hankinnat menetettyjen pelaajien tilalle olivat Iiro Äijö, Olli Kilpeläinen, Benjamin Dahlström ja Landry Koffi

Maalinteossa on kuitenkin ollut suuria vaikeuksia, se on mikkeliläisten osalta ikävä fakta. 

KäPan tulisi käyttää tätä ehdottomasti aseena sunnuntain otteluun. Käpyläläiset ovat onnistuneet maalinteossa hyvällä tahdilla kauden edetessä, joten josko maalintekokilpailusta voisi löytyä mahdolliset voiton avaimet. 

 Oletettavaa on, että sunnuntain ottelu tulee olemaan vastustajan virheistä rokottamista ja vahvaa oman pään pitämistä puhtaana.

Viihdyttävä ottelusta varmasti saadaan. Kaksi joukkuetta tulevat varmasti kaikin keinoin taistelemaan nimenomaan täydestä pistesaaliista. 

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Ykkösen avausottelussa kaudella 2023 joukkueet pelasivat Bragulla ikimuistoisen ottelun käpyläläisten silmin, kun lopun draaman myötä KäPa taisteli 2-0 voittoon kotiyleisön edessä. Toinen ottelu kesäkuun lopulta oli taas erilainen, kun MP voitti selkeästi 6-2 Mikkelin urheilupuistossa. 

Äitienpäivän hulinat siis tarjolla Kalliossa, jossa luvassa kova kamppailu täysistä pisteistä. Nähdään Bragulla! 

Ykkösliiga KäPa - MP

Brahen kenttä - Kallio

Sunnuntaina 12.5 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi

Kuva: Jyri Sulander