Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - KTP Ykkösliiga Jatkosarja

26.09.2024
Ykkösliiga

Sarjakauden kolmanneksi viimeinen ja toisiksi viimeinen vierasottelu koittaa huomenna perjantaina, kun KäPa matkaa bussilla Kotkaan sarjakärki KTP:n vieraaksi. Pelattavaa riittää, kun sarjataulukkoa katsoo. Kotijoukkue KTP on kolmen pisteen johdossa sarjan toisena tulevaan FF Jaroon, joten suorasta noususta Veikkausliigaan käydään vielä tulikuuma mittelö. KäPa puolestaan pitelee vielä MP:tä takanaan ja on karsintapaikassa kiinni. Lisäksi käpyläläisillä on perjantaihin lähdettäessä vielä matemaattinen sauma nousta sijaa ylemmäksikin, mutta siihen tarvitaan apua muualta. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Jo pelkästään sarjataulukon takia voidaan sanoa, että KTP on ottelun ennakkosuosikki. 62 tehtyä maalia oikeuttaa sarjan ylivoimaisimpaan maalimäärään ja niin Aleksi Tarvonen, kuin Luca Weckströmikin löytyvät maalipörssin kärkipäästä. Lisäksi KTP:lla on sarjan parhaita puolustuksia ja maalivahteja. Tabi Manga ja kassari Maksym Zhuk ovatkin olleet joukkueen vahvuudessa koko kauden ja pelanneet kaikki 24 ottelua. 

KTP:lla on silti kone hieman yskähdellyt jatkosarjan aikana ja edelliseen kolmeen otteluun he ovatkin kokeneet tappiot niin JIPPOlle, kuin JäPSillekkin. Edellisellä kierroksella kotkalaiset palasivat jälleen voittokantaan, kun SalPa kaatui Salossa lukemin 2-5. Em. Tarvonen ja Weckström onnistuivat molemmat kahdesti maalinteossa. 

KäPan paras jalkapallo pelillisesti on näyttäytynyt nimenomaan jatkosarjassa. Edelliseen viiteen otteluun kaksi voittoa, sekä kirvelevä tasapeli vajaan viikon takaisesta paikallisottelusta PK-35:ttä vastaan. Myöskin FF Jaro oli vaikeuksissa vieraskentällä edellisen kerran vieraissa pelatessa. KäPan peli on löytänyt uomiinsa, ehkä hiukan myöhässä koko kautta ajatellen, mutta positiivista on se, että tämä draivi jatkunee aina mahdollisiin karsintaotteluihin asti. Mikko Kuninkaan tuoma kokemus on ollut nuorelle KäPa-ryhmälle elintärkeä.

Haastaja vastaan kärkiporukka on perjantai-illan sinfonian aihe. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä ja KäPalta nälkää edellisen ottelun tuloksen myötä riittää ja paljon! 

Ykkösliiga KTP - KäPa

Arto Tolsa Areena - Kotka

Perjantaina 27.9 klo 18:30

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

Kuva: Hessu Heikurinen