Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko KäPa - KTP Ykkösliiga

26.07.2024
Ykkösliiga

Runkosarja vetää viimeisiään, kun heinäkuun viimeisessä ottelussa Bragulle vieraaksi saapuu sarjan kärkijoukkue KTP.  Kotkalaiset lähtevät otteluun allaan voitto SalPasta, jotka kotkalaiset kaatoivat tennislukemin 6-0 viikko sitten pelatussa ottelussa. KäPalla taas on allaan vaikea kamppailu Seinäjoella, jossa tasaisesta ottelusta huolimatta SJK Akatemia oli parempi maalein 4-0. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Kuluneen kauden perusteella on helppo vetää johtopäätöksiä, että lauantain vierailijat ovat ottelussa ennakkosuosikkeja. KTP on kerännyt 17 pelatusta ottelusta 38 pistettä. 12 voittoa kaksi tasapeliä ja kolme tappiota on sarjakärjen saldo tähänastisissa otteluissa. 

 KTP:n kauden kestäneessä vireessä on kuitenkin ollut heinäkuun aikana notkahduksia, kun kotkalaiset kärsivät perättäiset tappiot Jaroa, sekä TPS:sää vastaan. Tuloskunto kuitenkin parani jälleen edellisellä kierroksella kotona SalPaa vastaan. 

 KTP on maalintekokilpailussa sarjan paras. 42 tehtyä maalia on osoitus kovasta taidosta hyökkäyspäässä. Parhaimpina maalintekijöinä ovat häärineet kesäkuun pelaajaksi valittu Aleksi Tarvonen (9 maalia), Luca Weckström (6), sekä molemmat viisi osumaa iskeneet Enoch Banza ja Alen Harbas. Myös maalinteko KTP:ta vastaan on suurimmalla osalla joukkueista ollut hankalaa ja siitä suurimmat kiitokset ansaitsee KäPassakin viime kaudella torjunut ukrainalaisveskari Maksym Zhuk, joka on pelannut kaikki ottelut KTP-maalilla.  

KäPan otteet ovat olleet viime aikoina kaksijakoiset. TPS-ottelu kotona, sekä MP-vierasvoitto kuun alussa loivat odotuksia runkosarjan viimeisille kierroksille, mutta mollivoittoinen ottelu JIPPOa, sekä viimeisin tappio Seinäjoella hankaloitti käpyläläisten asemaa sarjataulukossa entisestään. KäPan onnena voidaan pitää kuitenkin, sitä että ero viimeisellä sijalla olevaan Mikkelin Palloilijoihin on neljä pistettä ja tärkeimpänä asiana voidaan myös sen eron pitäminen tai jopa kasvattaminen. Otteluita on KTP-matsi mukaan lukien vielä 11 kappaletta, joten kirvestä ei tietysti ole kaivoon vielä heitetty. 

Edellisessä ottelussa joukkueiden välillä toukokuussa KTP oli parempi maalein 2-1, mutta KäPa oli viimeiselle kympille asti kiinni pisteessä, kunnes Aleksi Tannisen tekemä voittomaali sivalsi KäPan haaveet elintärkeistä vieraspisteistä. 

Haastamaan KäPa kyllä pystyy varsinkin kotikentällä. Lauantaina tullaan näkemään varmasti viihdyttävä jalkapallonäytös, jossa on jälleen paljon pelissä.

Ykkösliiga KäPa - TPS

Brahen kenttä - Kallio

Lauantaina 27.7 klo 16:00

Liput myy: Lippu.Fi

 

Kuva: Hessu Heikurinen