Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - JIPPO Ykkösliiga jatkosarja

24.08.2024
Ykkösliiga

Sunnuntaina palataan kotiin Bragulle, kun KäPa pelaa ensimmäisen ottelunsa jatkosarjassa kotikentällää Kalliossa. Vastassa tuttu joukkue JIPPO Joensuusta, joka kohdattiin myös reilu kuukausi sitten vierailijoiden ollessa parempia maalein 1-4. Paljon on tässä välissä tapahtunut, joten lähtökohdat otteluun ovat myös erilaiset. JIPPO on sarjataulukossa vahvasti sijalla 3. mutta on kärsinyt ns. jatkosarjan alkuun jo kaksi kirvelevää tappiota, joista molemmat kotikentällään Mehtimäellä. KäPa taas on tippunut sarjan hännille, niin ikään kahdella peräkkäisellä tappiollaan. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Niinkuin sanottu, lähtee molemmat joukkueet otteluun kahden tappion putkessa. Tietysti ottaen huomioon myös runkosarjan on KäPan voitoton putki kasvanut jo viiden ottelun mittaiseksi. Selvää on siis se, että KäPa tarvitsee todella pisteitä nyt varsinkin, kun miltei koko kauden mitan takana ollut MP käytti ohituskaistaa edellisillä kierroksilla voittaen sekä JIPPOn, että FF Jaron. 

Myös JIPPO tarvitsee lopuista seitsemästä ottelusta pisteitä, mikäli joensuulaiset haluavat tosissaan taistella nousumahdollisuudesta Veikkausliigaan. JIPPO tekikin hankintoja tätä ajatusta varten, kun loppukaudeksi joukkueen riveihin vaihtoivat paluumuuttaja Eetu Venäläinen, sekä KäPasta Pasi Forsman.

JIPPOn vahvuuksiin koko kauden ajan on kuuluneet vahva puolustus-, sekä maalivahtipelaaminen.Joukkue on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa (12) ja tämän lisäksi onnistunut tuottamaan toiseen päähän osumia myös 30 osumaa. Joukkueen parhaimpina maalintekijöinä ovat olleet japanilainen Yoshiaki Kikuchi, Terrence Smith, sekä Oskar Pihlaja, joka kaksi maaleistaan teki nimenomaan KäPaa vastaan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. 

Niin kuin tulokset ovat osoittaneet, on sunnuntain kotijoukkueella ollut vaikeaa viime aikoina. Kahdesta edellisestä ottelusta ollaan voitu nähdä jo hyviä asioita, kuten maalinteko. Mikko Kuninkaan siirto voi osoittautua vielä kovaksi täsmähankinnaksi. Mies pääsi pistämään ensimmäisessä ottelussaan pallon jo verkkoon. Hänen tuoma kokemus tulee olemaan myös erittäin tärkeä vaikeassa tilanteessa olevalle nuorelle joukkueelle. On selvää, että valmentajanvaihdos ja avainpelaajan lähteminen vaikuttaa joukkueeseen, mutta usko omaan tekemiseen ja kovaan työhön tulee varmasti kantamaan hedelmää vielä tämänkin kauden aikana! 

Luvassa tulee olemaan varmasti sisuuntunut KäPa, joka ei suostu antamaan periksi. Joukkue taistelee nyt putoamista vastaan, joten kaikki tuki on tarpeen! Nähdään siis Bragulla sunnuntaina, kun KäPa kohtaa JIPPON.

Otteluisännyydestä sunnuntaina vastaa Ammattiliitto Pro.

”Työelämä on joukkuelaji, ei yksilösuoritus! Ammattiliitto Pro on yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista  ja voimajoukkoomme kuuluu jo 120 000 jäsentä. Neuvottelemme 150 virka- ja työehtosopimusta kymmenille eri toimialoille. Uskomme, että inhimillinen työelämä on ihmisoikeus. Rakennamme Tuemme jäsentemme työehtoja, toimeentuloa ja uramahdollisuuksia. Pidämme huolta jäsentemme hyvinvoinnista niin työssä kuin vapaalla. Rakennamme työelämäniloa. Tervetuloa voimajoukkoon!”

Ykkösliiga KäPa - JIPPO

Brahen kenttä - Kallio

Keskiviikkona 17.7 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi

kuva: Jyri Sulander