Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - JIPPO Ykkösliiga

16.07.2024
Ykkösliiga

Huomenna palataan pelihommiin Bragulle, kun Kallioon saadaan vierailijoita Itä-Suomesta JIPPOn voimin. Joensuulaisjoukkue on kuulunut kauden kovimpiin komeettoihin ja löytyvätkin sarjataulukosta sijalta 3.  ennen keskiviikon kierrosta. KäPa taas on sarjataulukossa edelleen toiseksi viimeisellä sijalla, mutta kohensi mahdollisuuksiaan edellisessä ottelussa MP:tä vastaan jossa mikkeliläiset kaatuivat rajuin 2-6 lukemin Urskilla. 

Sarjataulukon suhteen KäPa on ottelussa altavastaajana, mutta hyvä vire olkoon meidän puolellamme joensuulaisia vastaan! Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

JIPPO on pelannut odotuksiin nähden loistavasti tämän kauden. Ennen kautta jopa suoraksi putoajaksi KäPan taakse useassa mediassa veikattu joensuulaisryhmä on yllättänyt varmasti monet omilla peliesityksillään. Näillä pistemäärillä ainakin suora putoaminen taitaa olla miltei mahdotonta.

Maaleja joensuulaiset ovat tehneet 22 kappaletta, joista henkilökohtaisesti kovinta maalimäärää kantaa Yoshiaki Kikuchi viidellä osumallaan. Japanilaisen lisäksi Terrence Smith, sekä Nuutti Tykkyläinen ovat taasen neljässä maalissa mieheen. Maalinteon lisäksi puolustuspää on ollut kunnossa. 15 otteluun omiin on kolissut vain 11 kertaa. Tästä on varmasti suurin kiittäminen joukkueen maalivahti Pyry Piiraista, joka on avannut kaikki JIPPOn ottelut tähän asti. Puolustuksessa kulmakiviä ovat olleet Yoshi Ohashi, sekä KäPassa viime kaudella säväyttänyt kapteenistoonkin kuulunut Roope Huhtala, joka palaa nyt pitkän ajan jälkeen Bragulle. 

Pohjois-Karjalan joukkueella oli kesäkuun aikana pidempi suvantovaihe, jolloin he eivät pystyneet voittoja ottamaan ja näytti jopa siltä, että yskiikö kone pahemmin, mutta heidän onnekseen heinäkuulle siirrytyä on parempi vire jälleen löytynyt ja siitä osoitus kahdessa viimeisessä ottelussa, joissa kaatuivat SJK akatemia, sekä JäPS. 

KäPalla vire on ollut niin ikään hyvä. Joukkue on kolmeen ottelun pisteputkessa, viime viikolla rikottiin pitkä vieraskirous voittamalla MP ja edellisessä kotiottelussa kairattiin piste myös TPS:ltä. Voittoja silti kaivataan enemmän ja enemmän ja nyt jälleen tarjotaan siihen oiva mahdollisuus. Maalivahtipeli Aleksi Piispan johdolla on ollut timanttia, puolustus kahteen edelliseen otteluun on toiminut moitteetta ja edellisessä ottelussa neljä eri maalintekijää, joista kahden maalin miehiä Niko Nurmi ja Yllson Lika.  

 Lähtökohdat otteluun ovat siis kiintoisat. Ottelu tulee olemaan varmasti Bragulla tasainen, mutta molemmille joukkueille kelpaa hyvin todennäköisesti vain täysi pistepotti! 

Tule viettämään Kallioon oiva kesäinen keskiviikkoilta, nähdään Bragulla!

Ykkösliiga KäPa - JIPPO

Brahen kenttä - Kallio

Keskiviikkona 17.7 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi

Kuva: Hessu Heikurinen