Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: KäPa - JäPS Ykkösliiga

27.04.2024
Ykkösliiga

Ykkösliigan 4.kierros pelataan sunnuntaina 28.4 ja KäPan osalta se tarkoittaa kauden toista kotiottelua, kun Töölöön Pallokenttä 1:lle vieraaksi matkustaa Järvenpään Palloseura. Pisteet totuttuun tapaan Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ovat sunnuntaina jälleen tärkeät ja niitä on molempien joukkueiden oltava valmis kaivamaan. Vierasjoukkue JäPSillä on kolmen pelatun ottelukierroksen jälkeen kasassa kolme pistettä jotka tulivat viikko sitten kotikentällä PK-35:ttä vastaan. Tappiot JäPS on kokenut ensimmäisellä kierroksella SJK Akatemiaa ja menneen viikon keskiviikkona SalPaa vastaan. Molemmat ottelut järvenpääläiset ovat hävinneet vain maalin erolla, joten tasaista on ollut tulosten suhteen. KäPalla on taas takana vaikea vierasmatsi Pietarsaaressa, josta kotiintuomisina oli kaksi tehtyä maalia, kun isäntä FF Jaro nappasi pisteet kotihallissaan.

Ykkösliigan sarjataulukon ja uutiset voit katsoa Palloliiton sivujen kautta.

Lähtökohdat

Molemmilla on edellisen kierroksen jälkeen alla häviö, mikä on jo valmis luomaan varmasti nälkää sunnuntain koitokseen. KäPa pelasi samaisella Bolliksen kentällä jo viikko sitten SalPaa vastaan. Kylmästä ja sateisesta perjantai-illasta käpyläläiset nappasivat ensimmäisen pisteensä, mutta enemmänkin oli ja on otettavissa. Sään puolesta sunnuntaista luvataan mukavaa, katsojaystävällistä keliä. Olisiko se avain KäPan Ykkösliigakauden ensimmäiselle voitolle?

JäPSin joukkueessa muutoksia on tapahtunut jonkin verran. Valmennuksessa uusia tuulia Järvenpäähän on tuomassa 30-vuotias Erol Ates joka tuli JäPSiin Turusta FC Interin organisaatiosta. Jotain tuttua KäPalle on myös JäPSin valmentaja Alejandro “Alex” del Peso Delgado, joka nimenomaan KäPasta siirtyi järvenpääläisten riveihin alkuvuodesta. 

Maalivahtiosasto JäPSillä on vahva, kun molemmat maalivahdit Janne Laihon ja Joona Tiaisen pystyy heittämään tolppien väliin. 

Enoch Banzan siirryttyä KTP:n riveihin jakautuu JäPSin maalinteko vastuu Aleksi Ristolalle, Irfan Sadikille ja Justus Holopaiselle. Näistä kaksi viimeisintä ovat osuneet jo kerran alkukauden aikana liigassa. Yhteenvetona JäPS on tasainen joukkue, joka ei ole kokenut liian merkittäviä muutoksia pelaajistossa viime kauteen verrattuna. Taistelee todennäköisesti samoista sijoista KäPan kanssa, joka on itsessään herkullinen asetelma sunnuntain otteluun.

KäPalla kausi on alkanut vaihtelevasti. Kaikissa otteluissa tähän asti ollaan nähty hyvää tekemistä, mutta myös valitettavia virheitä jotka ovat useasti kostautuneet vastustajan hyväksi. Kahdelta edelliskierrokselta positiivisena asiana voidaan pitää sitä, että maalipuiden väliin ollaan osuttu. FF Jaron pitkä nollapeliputki päättyi keskiviikkona Aleksi Wahlmanin kylmän viileän pilkun ansiosta. Terävyyttä ja hieman onnea kun saadaan hyökkäyspeliin lisää, niin maaleja alkaa syntyä entistä enemmän. KäPa ei päässyt Pietarsaaressa tekemään parastaan eli kontrolloimaan peliä oikein missään vaiheessa, joten huomenna sitäkin asiaa varmasti tullaan kotikentällä teroittamaan.

KäPa ja JäPS olivat viime vuonna viihdyttävä ottelupari ja nimenomaan näiden joukkueiden välillä lopulta se viimeinen suora säilymispaikka ratkottiin. Voitot viime kaudelta tasan 1-1. Kolmas otteluista pelattiin Järvenpään keskuskentällä joka oli legendaarisen urheilupyhätön viimeinen ottelu sellaisenaan ennen menossa olevaa remonttia. Jopa ikimuistoisessa ottelussa kovapäiset joukkueet kaatosateessa mutaisella nurmikentällä väänsivät 4-4 tasapelin.  Edellä mainittu Enoch Banza tuotti valitettavan paljon päänvaivaa tehden kaksi maalia kyseisessä ottelussa.

Tasainen ja toivottavasti tulinen ottelu tullaan Töölössä sunnuntaina näkemään. Pisteet olisivat molemmille joukkueille tärkeät ja tulee näkymään! Nähdään katsomossa!

Ykkösliiga KäPa - JäPS

Töölön Pallokenttä 1

Sunnuntaina 28.4 klo 18:30

Liput myy: Lippu.Fi