Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: JIPPO - KäPa Ykkösliiga

17.05.2024
Ykkösliiga

Kausi jatkuu jälleen lauantaina, kun vuorossa on jo 7. ottelukierros. Kuuden pelatun matsin jälkeen KäPa löytyy sarjataulukon sijalta 7, kun pisteitä on kasassa yhteensä viisi. KäPan alapuolella on SJK Akatemia, JäPS, sekä viime viikonloppuna Bragulla kaatunut MP.  Edessä iskuetäisyydellä ovat SalPa, sekä PK-35, jolla on pisteitä yksi enemmän.

Lauantaina KäPalla on vuorossa jälleen vierasreissu ja toisiksi pisin sellainen tällä kaudella, kun matka käy kohti Joensuuta, jossa kotijoukkue JIPPO isännöi kamppailua Mehtimäen tekonurmella. JIPPOn sarjasijoitus kuuden kierroksen jälkeen on 2. mikä onkin varmasti yllättänyt monet, sillä useammassakin ennakossa joensuulaisia veikattiin suoraksi putoajaksi. JIPPO on aloittanutkin sarjan loistavasti, kun 14 pisteen sisään mahtuu neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja  sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat


Alkukauden pistesarakkeita ja voittokulkua katsoessa, voidaan sanoa JIPPOn lähtevän ennakkosuosikkina otteluun kotonaan. Alkukauden sensaatio voitti avauskierroksella SalPan 3-0 Salossa ja viikko tästä vei täydet pisteet kotivoitolla KTP:sta, mikä onkin kotkalaisten ainoa pistemenetys tällä kaudella. Väliin mahtui harmillinen putoaminen Suomen Cupista FC Hakalle, mutta Ykkösliigassa ovat kaatuneet FF Jaro, sekä viime sunnuntaina JäPS selkein lukemin 1-5. JIPPO on alkukauteen ollut hyvä myös maalierossa. Maaleja on tehty toiseksi eniten (12) ja päästetty vähiten (2). Parhaimpana maalitehtailijana on toiminut Yoshiaki Kikuchi, joka on tehnyt neljä osumaa. Tämän lisäksi Nuutti Tykkyläisellä on kaksi maalia.

Mennään KäPaan, joka varmasti ennakolta tulee olemaan altavastaaja, mutta edellisen viikonlopun MP-ottelun myötä on ihme jos ei osakkeet ole nousseet. Kuuden ottelun jälkeen maaleja on peräti jo 11, mikä on kolmanneksi eniten koko sarjassa. Tässä on onnistuttu ja se nähtiin viime viikonloppuna myöskin Bragulla. Oma pää myöskin pystyttiin pitämään puhtaana, mutta on selvää että vastassa huomenna on hyökkäystaitoisempi joukkue, jonka kanssa pitää olla varuillaan.

 KäPalla maalintekotilastoa koristaa mukavasti kuusi eri nimeä, mutta kaksi pelaajaa ovat esiintyneet upeasti edukseen. Miika Kauppila, jolla on kasassa kaksi maalia ja ainakin yksi syöttö. Maali ja syöttö syntyivät MP:tä vastaan, joten hyvä vire jatkukoon. Aleksi Wahlmanin alkukausi on ollut loistava. Neljä tehtyä maalia, toiseksi eniten pelattuja minuutteja, kaksi Airam -kuumin pelaaja palkintoa ja loistavia otteita kentällä. Viime viikonloppuun kaksi upeaa sijoitusta maaliin. Tässä kaveri, joka on liekeissä nyt!

Seuraa myöskin Miro Turusta, joka palaa kotikaupunkiinsa Joensuuhun. 

JIPPO-ottelu on KäPalle loistava testi. Vieraissa ei olla pystytty tällä kaudella vielä pistettäkään ottamaan, joten nyt jos joskus on hyvä aika siihen. Viime viikonlopun MP-ottelu vapautti ylimääräisiä paineita pelaajistosta, sekä valmennuksesta. 

PS. Edellinen ottelu joukkueiden välillä pelattiin kaudella 2022, jolloin KäPa kävi JIPPOn nenän edestä viemässä paikan Ykkösestä. Ottelu päättyi lukemiin 0-1.

Ykkösliiga JIPPO - KäPa

Mehtimäki, Joensuu

Lauantaina 18.5 klo 16:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

 

Kuva: Jyri Sulander