Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: JäPS - KäPa Ykkösliiga

27.06.2024
Ykkösliiga

Juhannus on vietelty ja kauden puoliväli lähestyy hyvää tahtia. KäPa matkaa perjantaina Ykkösliigan ainoaan otteluun Järvenpäähän, jossa se kohtaa JäPSin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Järvenpään uusitulla keskuskentällä.  

 KäPa taistelee edelleen paikastaan kahdeksan parhaan sakkiin, jossa se välttäisi niin suoran putoamisen, kuin mahdollisen karsinnankin. Tätä varten pisteitä muun muassa JäPSin kaltaisia joukkueita vastaan on pystyttävä ottamaan, jotta nämä skenaariot pystyttäisiin välttämään. KäPan pelissä on nähty läpikauden paljon hyvää ja lupaavia asioita, mutta tulos on se millä on kuitenkin aina lopulta väliä. KäPa löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän, kun taas perjantain kotijoukkue JäPS on sijalla 5. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Järvenpään Palloseura on pystynyt koko kauden pelaamaan suhteellisen tasaisesti. Varsinkin, kun kotikenttä on ollut joku muu, kuin siihen totuttu, niin voidaan JäPSin saldon tähän mennessä olevan hyvä. Pisin tappioputki on kahden ottelun mittainen, kun alkukaudesta järvenpääläiset taipuivat sarjan kärkijoukkueille JIPPOlle, sekä KTP:lle. Edelliseen viiteen otteluun pisteitä on kasassa kahdeksan, kun otteluihin mahtuu voitot TPS:stä ja SalPasta, sekä tasurit SJK akatemialta ja FF Jarolta. 

Edellisen kerran nämä joukkueet kohtasivat keväisessä Töölössä KäPan kauden toisessa kotiottelussa ja tuolloin todellisen hurlumheiottelun päätöslukemat olivat 3-3. JäPS voi tuohon tulokseen olla hyvinkin tyytyväinen, kun JäPS joutui tuolloin pelaamaan vajaalla ottelun viimeiset 20 minuuttia Justus Holopaisen lennettyä pihalle ottelusta suoralla punaisella kortilla.

Maalinteossa JäPS on ollut hyvä. 20 tehtyä osumaa on sarjan paras lukuunottamatta suvereenia KTP:ta, jolla on kasassa yhteensä 32 maalia. Järvenpääläisten paras maalintekijä on ollut Irfan Sadik kuudella maalilla ja toisiksi parhaana Justus Holopainen, joka on neljän maalin lisäksi alustanut Palloliiton tilastojen mukaan kolme osumaa. Muutoin JäPSin maalit ovat jakautuneet tasaisesti. 

KäPalla on ollut vaikeampaa. Kauden valopilkkuina alkukauden onnistumiset ja voitto kotiotteluissa, sekä mukava piste vierasreissulta salosta muutaman viikon takaa. 

Edellinen ottelu kotona FF Jaroa vastaan meni penkin alle, eikä sieltä jäänyt muisteltavaa Aleksi Piispan rankkaritorjuntaa lukuunottamatta. Nyt jos joskus on hyvä aika kääntää kelkka. Perjantaina JäPS, ensiviikolla kotipeli ja 11.7 Mikkeliin, niin saumaa jopa pisteputkelle on nyt tarjolla.  

JäPS ja KäPa ovat tarjonneet viimeisen vuoden aikana monen monta loistavaa ja tasaväkistä ottelua. Uusittu keskuskenttä, kesäkeli parhaimmillaan ja urheilujuhla ovat varmasti valmiina tarjoamaan perjantai-illalle loistavan tapahtuman. Nähdään joko Järvenpäässä tai sitten ruutujen äärellä! 

Ykkösliiga JäPS - KäPa

Järvenpään keskuskenttä

Perjantaina 28.6 klo 18:30

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

Kuva: Jyri Sulander