Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko FF Jaro - KäPa Ykkösliiga Jatkosarja

31.08.2024
Ykkösliiga

Hienon kotivoiton jälkeen KäPa matkustaa taas, kun sunnuntaina vastustajaksi Pietarsaaressa asettuu sarjan toisella sijalla oleva FF Jaro. Kotijoukkue taistelee edelleen täysillä nousukarsintapaikasta Veikkausliigaan, kun taas vierasjoukkue KäPa putoamista vastaan sarjataulukon toisessa päässä. Joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa maaliero on Jaron hyväksi 7-2, joten ennakkosuosikista voidaan tuskin olla montaa mieltä. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Kotijoukkue on aloittanut jatkosarjan välttävästi, kun viimeiseen kahteen otteluun Jaro on kärsinyt tappiot MP:lle, sekä KTP:lle. 3.kierroksen avauksessa Jaro oli totutun kova, kun JäPS kaatui maalein 5-0. Voittoa tarvitaan kovasti pietarsaarelaisleirissä, kun TPS ja JIPPO hengittävät jo niskaan. Jaro on ollut maalieron suhteen koko kauden parhaimpia. 39 tehtyä ja 22 päästettyä maalia oikeuttavat toisiksi parhaimpaan maalieroon. Maalintekijöitäkin on laajalta rintamalta, mutta kovimpina tykkeinä ovat häärineet Severi Kähkönen (7), Sergei Eremenko (6+11) ja Edvin Crona (5). 

 Jaron maalinsuulla Sergey Lazarev kuuluu sarjan parhaimpiin veskareihin ja onkin pelannut yhtä lukuunottamatta kaikki ottelut.

KäPa lähtee hyvän pelin jälkeen nälkäisenä Pietarsaareen. Onnistumisia edellisessä ottelussa JIPPOa vastaan tuli niin maalinteon suhteen Niko Nurmelle ja Samuel Tammivuorelle, kuin omaan päähänkin maaliin palanneelle Aleksi Piispalle, sekä muulle puolustuskatraalle. Kunniamaininnat saa myös huikean ottelun pelanneet Mikko Kuningas, Adam Jouhi, sekä vahvalla ohitusprosentilla oikealla laidalla häärinyt Miika Kauppila.

Onnistumisia saatiin, mutta niitä kaivataan jälleen haasteen ollessa isompi. Vierasottelusta kolme pistettä kotiinviemisiksi olisi unelma. Helpolla se ei tule, mutta osoitus kurssin kääntymisestä edellisellä kierroksella oli vahva. Sunnuntai-illan ratoksi katselusuositus tähän otteluun!

Ykkösliiga FF Jaro- KäPa

Centralplan, Pietarsaari

Lauantaina 1.9 klo 18:00

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta

Kuva: Jyri Sulander