Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: FF Jaro - KäPa Ykkösliiga

23.04.2024
Käpa

Vaikka takatalvi pääsi jälleen kerran yllättämään, niin Ykkösliigakausi jatkuu tällä viikolla kahdella ottelulla, joista ensimmäinen huomenna keskiviikkona. AT-Linesin bussin nokka pistetään osoittamaan kohti Pohjanmaata, jossa FF Jaro isännöi ottelua KäPaa vastaan. Ottelu tullaan pelaamaan Tellushallissa ja matsia voit tutusti seurata Ruudusta. Ykkösliigan uutiset, ottelut ja  sarjataulukon voit katsoa Palloliiton sivuilta.

Lähtökohdat

Yksi koko sarjan kirkkaimpiin ennakkosuosikkeihin  lukeutuva Jaro on aloittanut kautensa puhtaasti kahdella voitolla ja 3:0 maalierolla. Ainoastaan yksi tehty maali pitää tällä hetkellä JIPPOn FF Jaron edellä sarjataulukossa. 

Koko Ykkösliigacupin voittanet pietarsaareliaset ovat menneet tämän vuoden virallisissa otteluissa voitosta voittoon. Edellisen ja ainoan maalin Jaro on päästänyt helmikuussa SJK akatemiaa vastaan joten hyvin puolustusorientoitunut joukkue tulee olemaan vastassa keskiviikkona.

Myöskin maalintekovoimaa Jarolta löytyy. Tammikuusta tähän päivään asti kovimmat maalipyssyt ovat olleet Edvin Crona (5 maalia), Adam Vidjeskog (3 maalia), Albin Björskog (3 maalia) ja Severi Kähkönen (2 maalia). Näiden maalintekijöiden lisäksi pelaajalistaan, kun iskee kapteeni Sergei Eremenkon ja viime kauden maaliruisku Jim Myrevikin, niin voidaan puhua kokonaisuudessaan hyvin iskukykyisestä joukkueesta.

KäPa sai saalistettua edellisellä viikolla tärkeän avauspisteen SalPaa vastaan. Enemmänkin olisi voinut ottaa, mutta tyytyväinen täytyy olla. 1-1 päättyneessä ottelussa kauden avausmaalista KäPalta vastasi Maximo Tolonen, joka yhdessä hyökkääjä Miro Turusen kanssa loi vaaraa SalPan puolustukseen. Ylärimat olivat omiaan pelastamassa SalPaa ensimmäisellä jaksolla muutamaankin otteeseen. 

KäPan peli on alkanut näyttämään omaltaan, mutta pitkä vierasreissu Pietarsaareen sarjan kärkijoukkuetta vastaan vaatii vielä yhden extrapuristuksen jaloista. Ottelu tulee ennakolta olemaan pelillisesti ja pallon hallinaltaan tasaista, mutta se joukkue kumpi tehokkaammin pystyy paikkansa käyttämään tulee kolme pistettä itselleen nappaamaan. 

Mielenkiintoista on myös KäPan osalta se, että kuka maalivahdeista tulee aloittamaan. Aleksi Piispa on ottanut ykköstorjujan paikkaa harteilleen, mutta hänen ollessa viime viikolla kuumessa myöskin armeijaa käyvä Otto Hautamo pääsi avaamaan ja pelasi hyvän ehjän ottelun Töölössä.

Joukkueet kohtasivat Ykkösliigacupin avausottelussa Tammikuussa samaisessa pelipaikassa. Tuolloin kotijoukkue oli selvästi vahvempi lukemin 4-0. 

Revanssia hakemaan siis!

Ykkösliiga FF Jaro - KäPa

Tellushalli, Pietarsaari

Keskiviikkona 24.4 klo 18:30

Katso Ruutu Urheilu - palvelusta