Käpylän pallo | Edustus

Otteluennakko: AC Oulu - KäPa Suomen Cup

14.06.2024
Ykkösliiga

Jalkapallon Suomen Cup on tullut siihen pisteeseen turnausta, että jäljellä ovat enää 32 parasta, joihin myös Käpylän Pallo kuuluu. Cupin 5.kierros starttaa nyt perjantaina ja jatkuu viikonlopun aikana lopuilla kohtaamisilla. KäPa osaltaan saa vastaansa Veikkausliigajoukkueen ja matkaa huomenna AC Oulun vieraaksi Raatin stadionille.

Lähtökohdat

Kotijoukkue AC Oulu tulee lähtemään otteluun ennakkosuosikkina, mutta “Cup-taika” on omiaan tuomaan omat jännityksensä näihin otteluihin. Oululaisjoukkue on tällä hetkellä Veikkausliigassa sijalla 10. eikä voittoja ole napsunut yhtä enempää. Vaikean alkukauden ja huonojen tulosten seurauksena AC Oulu irtisanoi viikolla päävalmentaja Rauno Ojasen, sekä valmentajat Tuomas Silvennoisen ja Mikko Viitsalon.

 Suomen Cupissa Oulu tuli mukaan kolmannelle kierrokselle, jossa he kaatoivat Nelosessa pelaavat Lapuan Virkiän maalein 1-7. Neljännellä kierroksella toukokuun alussa Oulu pelasi vieraissa Kakkosen GBK:ta vastaan. Pietarsaaresta kotiintuomisena tuli 0-3 voitto ja jatkopaikka 32 joukkueen vaiheeseen. 

AC Oulu pelasi edellisen ottelunsa tiistaina kotona FC Lahtea vastaan, joten kotijoukkue tulee levänneempänä lauantain koitokseen. Veikkausliigan ja Ykkösliigan tiheän otteluohjelman myötä on kuitenkin miltei varmaa, että joukkueet kierrättävät kokoonpanojaan Cupin ottelussa.

 

KäPa pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona Salossa, josta käpyläläiset saivat kauan kaipaamansa vieraspisteen. Vastus on lauantaina taas kaliiperiä kovempi, joten näyttöpaikkoja nuorelle joukkueelle on luvassa. 

 KäPa tuli mukaan Suomen Cupiin niin ikään 3.kierroksella. Ensimmäisesessä ottelussa Töölössä vastassa oli POHU KY/UTD, joka oli KäPalle mukava suupala ja tärkeä voitto tuolloin ilman voittoja startanneeseen kauteen. Ottelutulos KäPan hyväksi 1-7. 

 5.kierroksella KäPa joutui kovaan paikkaan, kun Kolmosen joukkue Töölön Taisto näytti parhaimpansa toukokuun alussa. KäPa pääsi Aaron Sivosen maalilla ottelun alussa johtoon, mutta TöTa tasoitti ottelun toisella puoliskolla. Varsinainen peliaika päättyi tasoihin. Voittaja ratkottiin tämän myötä rangaistuspotkukilpailussa, jossa sankareiksi KäPalta osoittautui maalivahti Aleksi Piispa, sekä ratkaisevan pilkun ampunut Maxim Både

KäPa tulee olemaan lauantaina altavastaajana, mutta Suomen Cup on tänäkin vuonna näyttänyt, että kaikki on jalkapallossa mahdollista ja se tekeekin turnauksesta mielenkiintoisen. Viime vuonna KäPa tippui samassa vaiheessa Ilvekselle, mutta jo silloin mahdollisuuksia jatkoon oli. Miten käy tänä vuonna, niin se jääköön nähtäväksi.

Suomen Cup AC Oulu - KäPa

Raatin Stadion

Lauantaina 15.6 klo 17:30

Katso matsi Ruudusta