Käpylän pallo | Edustus

Miro Turunen lainalle Käpylään

11.03.2024
Ykkösliiga

21-vuotias keskushyökkääjä Miro Turunen siirtyy Käpylän Pallon riveihin lainasopimuksella Seinäjoen Jalkapallokerhosta

Turusen laina on tämän kauden kestävä. 

Vuonna 2003 syntynyt Turunen on kotoisin Joensuusta ja kerryttänyt jalkapallo-oppinsa SC Riverballin ja JIPPOn riveissä. 

Kaudella 2019 vasta 16-vuotias Turunen debytoi miesten Kolmosessa LehPan paidassa mättäen maaleja 10 otteluun peräti 15 kappaletta. Samaisella kaudella hän pelasi myös kasvattajaseuransa riveissä Kakkosta.

 Todellisen läpimurtonsa Turunen iski pöytään kaudella 2022 jolloin nuori hyökkääjä iski JIPPOn paidassa 15 maalia Kakkosessa.

 Upea kausi poiki siirron SJK:n organisaatioon, jossa Turunen jatkoi maalitehtailuaan akatemiajoukkueen paidassa. Seitsemän tehtyä maalia Ykkösessä viime kaudella, joista yksi syntyi Bragulla nimenomaan KäPaa vastaan.

Turunen on tuttu pelaaja KäPan päävalmentaja Sami Okkoselle.

”Miro on maalintekijä ja hän sopii pelaajaprofiililtaan erinomaisesti joukkueeseemme. Hyökkäyspelaamisessa hänen vahvuudet ovat selusta- ja boksitoiminnoissa. Hän osaa liikkua selustaan älykkäästi sekä täyttää boksissa oikeita alueita intensiivisesti. Prässiin Miro tuo vauhtia, intensiteettiä ja kovaa työmoraalia. 

 Odotan Mirolta järkyttävän määrän kilometrejä ja tietysti pelipaikkansa puolesta tehoja. Mukava saada hänet mukaan ryhmään!”

Turunen itse on hyvin tyytyväinen lainasiirtoonsa.

”Erittäin hyvät fiilikset Käpaan liittymisestä. Yks treeni ja yks peli alla nii voi sen perusteella jo sanoa, että tää on nyt tällä hetkellä mulle oikea paikka edetä uralla. Loistavia pelaajia joukkue täynnä ja valmennustiimi myös erittäin hyvä. Sami Okkosen alaisuuteen liittyminen oli helppoa ja helppo päätös tulla. Tunnen Samin hyvin ja mukava lähtee rakentamaan tätä juttua Samin alaisuudessa.”

Turunen on pelaajana tuloksentekijä, jonkalaista KäPa on kaivannut tälle vuodelle. Turunen debytoi KäPa-paidassa jo viikonloppuna pelatussa TPS-ottelussa, jossa hyökkääjä tarvitsi vain 52 minuuttia vyölleen osuakseen maalipuiden väliin.

”Tavoitteet ja odotukset joukkueen, sekä henkilökohtaisella tasolla on isot. Haluan itse lyödä Ykkösliigassa läpi ja tehdä maaleja, sekä myös syöttää niitä. Haluan myös auttaa joukkuetta niin paljon kun vaan voin omilla vahvuuksillani. Odotukset joukkueen tasolla on, että lähdetään voittamaan joka peli ja voi olla että ollaan altavastaajia, koska ollaan nuori joukkue mutta me pystytään näyttämään kuinka hyvä joukkue ja kuinka yhtenäisiä me tullaan olemaan tässä sarjassa.” Turunen lisää.

Tervetuloa Käpylään Miro!