Käpylän pallo | Edustus

Kausijulkaisu kaudelle 2024

11.04.2024
Ykkösliiga

Ykkösliigan kausi 2024 on oven takana, kun pelit pyörähtävät lauantaina 13.4 käyntiin viidellä eri paikkakunnalla. KäPan osalta se tarkoittaa matkaa Pihlajamäkeen, kun vastaan asettuu toiseksi korkeimmalle sarjatasolle parin kauden jälkeen palannut PK-35.

Ensimmäsen kuun aikana KäPalle siunaantuu otteluita Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla neljän ottelun verran. Kausi aloitetaan vieraissa, mutta heti seuraavana viikonloppuna 19.4 Jordi Alujan luotsaama SalPa saapuu Bragulle. Sitä ennen KäPa aloittaa Suomen Cup -taipaleensa 3.kierroksella FC POHU/KY UTD vastaan Bolliksella 16.4 klo 20:00.

Toinen kotiottelu huhtikuussa löytyy kuun viimeiseltä sunnuntailta, jolloin JäPS saapuu Kalliioon. KäPalla tuossa ottelussa selvä revanssin paikka. Harjoituskauden viimeinen ottelu päättyi järvenpääläisten hyväksi lukemin 3-0 

Kalenteri on tähän asti täytetty aina heinäkuun loppuun asti, jonka jälkeen pelataan vielä yhdeksän ottelua. Sarjan viisi parasta joukkuetta saa viisi kotiottelua ratkaisupeleihin ja alempi viisikko taas neljä. Sarjassa pelataan siis yhteensä 27 ottelua, minkä päätteeksi:

– sarjan voittaja nousee Veikkausliigaan

– toiseksi sijoittunut joukkue etenee Liigakarsintaan (kaksiosainen karsinta Veikkausliigassa 11. sijoittunutta vastaan)

– yhdeksänneksi sijoittunut joukkue karsii Ykkösliiga-paikastaan (kaksiosainen karsinta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan)

– 10. sijoittunut joukkue putoaa Ykköseen

Koko sarjataulukon ja Ykkösliigan uutiset löytyvät Palloliiton nettisivuilta.

KäPan kotipelit Bragulla 2024:

KäPa - SalPa 19.4 klo 18:30

KäPa - JäPS  28.4 klo 18:30

KäPa - MP 12.5 klo 18:30

KäPa - SJK Akatemia 23.5 klo 18:30

KäPa - PK-35 31.5 klo 18:30

KäPa - FF Jaro 19.6 klo 18:30

KäPa - TPS 6.7 klo 16:00

KäPa - JIPPO 17.7 klo 18:30

KäPa - KTP 27.7 klo 16:00

KäPan vieraspelit Ruutu Urheilu -palvelussa:

PK-35 - KäPa 13.4 klo 16:00 Algeco Areena TN , Pihlajamäki

FF Jaro - KäPa 24.4 klo 18:30 Tellushallen TN, Jakobstad

TPS - KäPa 4.5 klo 16:00 Veritas Stadion TN, Turku

JIPPO - KäPa 18.5 klo 16:00 Mehtimäki TN, Joensuu

KTP - KäPa 27.5 klo 18:30 Arto Tolsa Areena, Kotka

SalPa - KäPa 12.6 klo 18:30 Keskusurheilukenttä N, Salo

JäPS - KäPa 28.6 klo 18:30 Järvenpää N, Järvenpää

MP - KäPa 11.7 klo 19:00 Urheilupuisto N, Mikkeli

SJK Akatemia - KäPa 20.7 klo 16:00 OmaSp Stadion TN, Seinäjoki

 

Päävalmentaja Sami Okkonen ennakoi hienoa ja tasaista kautta.

”Kauden alkua on odoteltu monta kuukautta ja tietysti mahtavaa päästä pelaamaan vihdoin oikeasti merkityksellisiä otteluita. Tullaan varmasti näkemään mielenkiintoinen sarjakausi. Lähtökohtaisesti Ykkösliigassa on budjettienkin puolesta hyvin erilaisista lähtökohdista kauteen tulevia joukkueita. Tasoerot otteluissa ovat kuitenkin varsin pienet ja odotankin erittäin tasaista sarjaa, missä jokaisella pisteellä tulee olemaan suuri merkitys.”

Harjoituskausi on mennyt hyvän pitkälti suunnitelmien mukaan ja parhaimmillaan peli on ollut todella hyvää. Hienot otteet Veikkausliigaan nousseita Gnistania ja EIF:iä vastaan lupaavat hyvää tulevaan. Ykkösliigan 10 joukkueen sarjassa voittamisen kulttuuriin on opeteltava kiinni jo alkumetreillä, sillä tasaisessa sarjassa jokainen piste on elintärkeä sarjasijoituksia katsoen.

- KäPa tulee olemaan intensiivinen, pelitaitava ja mahdollisimman ärsyttävä vastustaja pelata vastaan läpi kauden. Nyt onkin aika muuttaa hyvät asiat ja aihiot otteluissa 90 minuutin ehjiksi kokonaisuuksiksi, ymmärtää paremmin ottelun voittamiseen vaadittavien toistuvien voittavien pelitekojen merkitys ja saalistaa täysiä pistepotteja viikosta toiseen! Okkonen kertoo.

Edelliselle kaudelle KäPa nousi toista kertaa historiassaan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Ykkösen kausi käynnistyi upeasti kotivoitolla MP:stä ja pisteitä kertyi myös kauden toisessa ottelussa Pietarsaaressa. Tilastotkin sen kertoo, että loppukaudesta oli vaikeampaa ja vierasvoittoja ei pystytty hankkimaan kauden aikana kuin kaksi, joista ensimmäinen tuli Jyväskylästä toukokuussa ja toinen kauden viimeisessä, silloin panoksettomassa ottelussa FF Jaroa vastaan.

 Upeimpia hetkiä kauden aikana avausottelun lisäksi oli ehdottomasti Kristian Yli-Hietasen kahden maalin paluuottelu heinäkuussa SJK Akatemiaa vastaan, sekä TPS-ottelun voitto, jossa Yli-Hietanen oli myös kahden maalin panoksella mukana.  Kristianista tulikin yhdessä KTP:stä lainalla olleen Maksym Zhukin kanssa komeettoja KäPan taistellessa suorasta säilymisestä. 

 Kovan säilymistaistelun päätteeksi oli kuitenkin hyvin valitettava, kun käpyläläiset jäivät viimeisestä säilymispaikasta neljä pistettä. Asioita kerkesi talven aikana tapahtua ja KäPa kaikkien käänteiden jälkeen on valmistautunut toiseen peräkkäiseen kauteen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

KäPan joukkue on muuttunut paljon edelliskauteen verratten. Isoimpia lähtijöitä ovat olleet em. Yli-Hietanen ja Zhuk, KäPan omat kasvatit Luka Nokelainen, Joonas Kekarainen, Thomas Lahdensuo ja Marius Söderbäck, joista kolme viimeisintä lähtivät Käpylästä suoraan Veikkausliigaan ja ovat omiaan loistavia esimerkkejä KäPan upeasta juniorituotannosta. Näiden lisäksi puolustuslinjasta lähtivät kapteenistoonkin kuuluneet Roope Huhtala, joka nähdään tällä kaudella JIPPO:n paidassa, sekä Juri Kinnunen, joka lopetti upean pelaajauransa viime kauteen saalistaen vielä itselleen eniten Ykkösen otteluita pelanneen pelaajan ennätyksen. Koko lähtijäkatras luettavissa täältä

Lähtijöiden lista on pitkä, joten pelaajia on pitänyt myös hankkia heidän tilalleen. Näistä nostoina maalivahtiosastolle Otot Brusiin, sekä Hautamo. Puolustuslinjassa Topi Pasi tulee kantamaan tällä kaudella kapteeninnauhaa ja olemaan johtohahmo puolustuksessa. Myöskin viime vuonna nuorisomaajoukkueenkin mukaan noussut Pekka Hietalahti tulee varmasti olemaan isommassa roolissa kesällä. Keskikentälle on hankittu kokemusta Maximo Tolosen kautta ja tärkeät palaset Pasi Forsman, sekä Toivo Valakari jatkavat. Nuoruuden intoa ja taitoa on haettu Hongasta tulleiden Maxim Båden ja Adam Jouhen muodossa.

Hyökkäysvoimaa on moneen eri lähtöön. Vain Benjamin Rekola on tuttu viime kaudelta, mutta mukaan on saatu “paluumuuttajat” Miika Kauppila, sekä Benjamin Heikkinen. Uusia hyökkääjiä ovat mm. Elias Kallio, sekä viimeisin sopimuspelaaja Willem Haapiainen. Myös lainamies Miro Turunen on vahva kandidaatti joukkueen, ellei jopa koko sarjan maalipörssin kärkikahinoihin. Koko joukkueen löydät “joukkue”-osiosta ja kaikki sopimusuutiset on luettavissa nettisivuilla.

- Joukkueemme on muuttunut viime kaudesta todella paljon ja talvikausi onkin mennyt uuden opetteluun ja harjoitteluun. Olemme käsittääkseni sarjan toiseksi nuorin joukkue SJK -akatemian jälkeen, minkä lisäksi ainoa täysin kotimaisista pelaajista koostuva rosteri tässä sarjassa kauteen lähdettäessä. ” Okkonen lisää.

Myöskin joukkueen kapteeni Topi Pasi on innoissaan kauden alkamisesta.

”Kauden alkuun on odottavaiset ja innostuneet fiilikset! Pitkä on taas preseason ollut, mutta onneksi nyt päästään pelaamaan sarjapisteistä!  
 Ollaan keskitytty viimeaikoina erityisesti siihen miten pystytään luomaan vielä vaarallisempia tilanteita vastustajan boksissa ja sitä kautta tekemään lisää maaleja. Vastapainona on treenattu miten toimitaan omassa boksissa, jotta vastustaja ei pääse sinne ja päästessään miten estetään tai vähintään tehdään mahdollisimman vaikeaksi heidän maalinteon yrittäminen.  
 Nuori joukkue kun kasassa niin uskon, että pystytään olemaan tosi energinen ja viihdyttävä joukkue seurata. Toivon, että moni nuori lyö läpi tällä sarjatasolla ja joukkueena pystymme kehittymään läpi kauden ja keräämään paljon pisteitä.”

KäPa pelaa tulevankin kauden kaikki kotiottelunsa Brahen kentällä Kalliossa, jossa sisäänkäynti tuttuun tapaan Läntisen Brahenkadun kautta. Lippu.fi on KäPan pääsylippupalvelu. Osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/kapylan-pallo/ voi edelleen ostaa kausikortteja alkavalle kaudelle. Kausikorttilaisille löytyy katettu katsomopaikka Bragulla. Kotiotteluissa normaalit kahvilapalvelut. 

Somessa KäPan edustuksen seuraaminen on koitettu tehdä helpoksi. Näet sieltä pelaajakortit, pelipäivämuistutukset, Ykkösliigan kalenterin, pelipäivän kokoonpanot, haastikset sekä paljon muuta!

Twitter   Instagram  TikTok   Facebook 

Kaikki Ykkösliigan ottelut näkyvät Ruutu Urheilu- palvelusta.

Nähdään Bragulla heti 19.4, kun salolaiset saapuvat vieraaksi, sekä tottakai myöhemminkin kesällä. Tehdään katsojien ja joukkueen kanssa yhdessä tästäkin kaudesta upea tarina!