Käpylän pallo | Edustus

KäPa-kasvatti Miika Kauppila sopimukseen

07.02.2024
Ykkösliiga

KäPa-kasvatti Miika Kauppila palaa tulevaksi kaudeksi takaisin Käpylään. Kauppila siirtyy KäPa-paitaan Kokkolasta KPV:n riveistä.

Kauppilalle tämä kausi tulee olemaan jo kolmas KäPan edustuksen riveissä. Ensimmäisen kerran edarin mukaan hän nousi kaudella 2018 KäPan pelatessa Kakkosta. Hyvät otteet jo silloin nuorena poikana toivat hänelle siirron IF Gnistaniin kaudelle 2020, jossa hän pääsi debytoimaan Ykkösessä. Gnistanissa vietetyn vuoden jälkeen Kauppila palasi takaisin Käpylään, pelaten 10 ottelua Miesten Kakkosessa. 

Viimeisimmän käynnin jälkeen tie vei KPV:hen, jossa Kauppila on päässyt nauttimaan suuresta roolista viimeisen kahden kauden ajan. Kauppila valittiin ensimmäisellä kaudellaan KPV:n vuoden pelaajaksi. 

Kauppila palaa hyvin mielin takaisin Käpylään.

“Hienoa palata takaisin kasvattajaseuraan näin parin vuoden jälkeen. Kokkolassa oli hienoa pelata kaksi kautta ja siellä kehityin pelaajana sekä ihmisenä ja nyt on niin sanotusti kiva palata kotiin ja tuttuun ympäristöön.

 Joukkue näyttää hyvältä. Nuoria pelaajia joilla on potentiaalia nousta ensi kaudeksi isoon rooliin ja tietysti joukkueessa on myös kokeneempia pelaajia, jotka tuo sitä vaatimustasoa. Varmasti kokeneetkin pelaajat haluavat itse kehittyä pelaajana sekä auttaa nuoria pelaajia menemään eteenpäin.”

Ikää tuulennopealla laiturilla on vasta 23-vuotta, mutta kokemusta riittää. Toiseksi ja kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta otteluita löytyy vajaat 100, joista pelkkiä ykkösen otteluita yli 50.

“ Omat tavoitteet on totta kai pelata hyvä kausi ja jatkaa kehittymistä pelaajana, mutta tuoda myös kokemusta meidän joukkueeseen, vaikka nuoreksi pelaajaksi vielä itseäni kutsun.

 Joukkueena halutaan olla varmasti vaikea vastustaja ja pelata viihdyttävää jalkapalloa, sekä ehdottomasti tehdä tulosta!” Kauppila lisää.

Päävalmentaja Sami Okkonen on innokkaana Miikan siirrosta.

“Miika on erinomainen vahvistus nuoreen ryhmään. Vahvat kaudet Kokkolassa ovat tuoneet kokemusta ja ymmärrystä sarjatason vaatimuksista. 

 Miika on pelaajatyyppinä sopivasti erilainen. Hän on vahva 1v1- ja hyvällä tavalla suoraviivainen pelaaja, jollaista olemme varmasti tarvinneet. Hänen kyky prässätä korkealla intensiteetillä monipuolistaa ja tuo lisää laatua meidän prässipelaamiseemme. 

 Odotan innolla että mies päästään näkemään KäPan riveissä tänä kesänä!”

Tervetuloa takaisin Miika Kauppila !