Käpylän pallo | Edustus

Aleksi Wahlman KäPaan tekemään maaleja

17.01.2024
Ykkösliiga

Aleksi Wahlman on KäPan seuraava uusi sopimuspelaaja! Aleksi siirtyy KäPaan HIFK:sta, jossa pelasi viime kauden debytoimalla Ykkösessä. 

Wahlmanin pelaajaura on lähtöisin Espoostaa ja tarkemmin sanottuna Hongasta. Aleksi pelasikin Hongassa aina A-junioreihin asti. Hongan vuosien jälkeen Wahlmanin ura jatkui kahden kauden ajan EPS:ssä Kolmosessa, kunnes toisen kauden maalivire ja oman lohkon maalipörssin voitto aukaisi ovia korkeampiin sarjatasoihin ja nimenomaan HIFK:hon.

Viime kaudella Wahlman debytoi siis Ykkösessä. Sami Okkosen valmennuksessa pelejä kertyi 21 ottelua, joista 10 avauksessa. Maalinteossa Wahlman onnistui kaksi kertaa, joista toinen tuli KäPaa vastaan toukokuussa.

Wahlmanin pelipaikka tullaan näkemään kauden mittaan varmasti eri puolilla kenttää, mutta hyökkäysvoittoisesta pelaajasta on Aleksin kohdalla kyse.

Wahlman itse on intoa täynnä.

“Tosi hyvillä fiiliksillä liityn KäPaan. Odotan innolla tulevaa kautta ja on upeeta päästä pelaamaan sitä KäPassa!

Uskon, että minulla on eniten annettavaa joukkueelle hyökkäyspäässä. Pyrin tuomaan  joukkueeseen maalintekotaitoa sekä tietysti luomaan maalipaikkoja. 

Henkilökohtaisena tavoitteena on pelata hyvä kausi ja kehittyä lisää pelaajana. Lisäksi tavoitteena on tehdä reilusti enemmän maaleja ja antaa maalisyöttöjä kun viime kaudella!”

Päävalmentaja Sami Okkoselle on Aleksi tuttu jo viime vuodelta.

“Aleksi on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Hän tuli IFK:hon viime talven alemmilta sarjatasoilta ja taisteli itsensä avauskokoonpanoon kauden edetessä ja olikin syyskierroksilla yksi tärkeimmistä pelaajista joukkueessa.

 Aleksilla on poikkeusominaisuuksia, mitkä erottavat hänet useimmista pelaajista. Hänen kyky operoida linjojen välissä ja antaa murtavia syöttöjä sekä laukoa lyhyellä latauksella vaikeistakin asennoista tekee ”Wallusta” vaarallisen uhanluojan. Puolustuspelaamisessa ja kaksinkamppailupelaamisessa riittää varmasti vielä kehitettävää, mutta jo viime vuoden aikana nämäkin asiat ottivat isoja harppauksia joten ei ole syytä olettaa ettei vastaava trendi jatkuisi.”

Tervetuloa Käpylään Aleksi !