Käpylän pallo | Edustus

Pontus Lindberg kauden 2024 ensimmäinen uusi sopimuspelaaja

21.11.2023
M Ykkönen

Kauden 2024 joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa ja tästä hyvä esimerkki on tulevaisuuden kiinnitys Pontus Lindberg. Vuonna 2007 syntynyt puolustaja on kaudella 2024 ikänsä puolesta vielä B-juniori, mutta tulee nousemaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja kamppailemaan peliajasta. 

Keväällä kauden kynnyksellä 17-vuotta täyttävä Lindberg pelasi viime kauden aikana KäPan BSM-joukkueessa yhteensä 20 ottelua avaten niistä 19 ja kuului täten joukkueen tärkeisiin runkopalasiin "alaikäisenäkin".

Nuori puolustaja teki myös maajoukkuedebyyttinsä viime vuonna. Ensimmäiset pelit Suomi-paidassa tuli kesäkuun lopulla Baltic Cupissa ja kausi huipentui maajoukkueen osalta EM-karsintojen 0-3 vierasvoittoon Liechtensteinista, jossa peliaikaa kertyi täydet 90 minuuttia. Voitolla Suomi varmisti paikan EM-jatkokarsintoihin.

Lindberg sai myös ensimmäiset kokemukset miesten peleistä viime kauden lopussa, kun hän matkusti KäPan edustusjoukkueen mukana Ykkösen viimeiseen otteluun Pietarsaareen FF Jaroa vastaan. Peliaikaa puolustaja kellotti ottelussa 9 minuuttia vaihdosta tultuaan. 

Lindberg liittyi seuraan vasta viime kaudella HJK:sta, joten urakehitys yhden kauden aikana on ollut huimaa.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen näkee puolustajassa paljon potentiaalia.


”Pontus tuli seuraan vuosi sitten ja hänen kehityksensä viimeisen vuoden aikana on ollut todella nousujohteista. Hän on esittänyt lupaavia otteita maajoukkueessa ja vakiinnuttanut paikkansa Huuhkajat paidassa. Hän on moderni isokokoinen toppari, jonka vahvuudet löytyvät puolustamisen lisäksi myös laadukkaasta pallollisesta toiminnasta.”

Myös Pontus itse on erittäin iloinen sopimuksesta.


"Olen todella iloinen sopimuksesta edarin kanssa. Ensimmäisestä vuodesta lähtien KäPassa on ollut hyvät olosuhteet ja mahdollisuus kehittyä pelaajana. Tulevana kautena toivon pääseväni paljon edustuksen toimintaan mukaan, ja keräämään kokemusta miesten tasolla."

Tervetuloa edustukseen Pontus ! 

PS. Lisää sopimuksia julkaistaan aivan tuota pikaa ;)