Käpylän pallo | Edustus

Onni Viljamaa palaa KäPa-paitaan

21.07.2023
Ykkösliiga

Käpylän Pallon oma kasvatti Onni Viljamaa palaa KäPa-paitaan loppukauden kattavalla lainasopimuksella Kuopion Palloseurasta.

Viljamaa pääsi viime kauden päätteeksi juhlimaan KäPassa Ykköseen nousua ollen joukkueen tärkeimpiä pelaajia. 5 maalia ja 9 maaliin johtanutta syöttöä takasivat joukkueen toiseksi tehokkaimman pelaajan tittelin. 

Loistava viime kausi takasi myös näytönpaikan korkeammalla ja nimenomaan KuPSissa. Ikävä loukkaantuminen vei kaudesta ison osan ja peliaika jäi vähäiseksi. Lainasiirto takaisin oli siis kaikkien osapuolien myötä paras ratkaisu. 

Viljamaa on myös iloinen päästessään takaisin KäPan riveihin.

“Hienolta tuntuu tietenkin kasvattiseuraan palata. Odotan vaan innolla, että pääsen pelaamaan, kun alkukausi meni loukkaantuneena. Nyt, kun pääsee taas pelaamaan niin hyvä fiilis. Kaikki pelit oon kattonut oon tähän asti katsonut. Ihan hyvää peliä, mutta huonoa tuuria aina loppuhetkillä. Kyllä varmasti onni kääntyy tästä!”

Vasta 19-vuotias laitahyökkääjä Viljamaa tulee olemaan iso palanen KäPan peliä loppukautta ajatellen, kun vaarallisuutta ja tehoja hyökkäyspäähän tarvitaan. 

Myös päävalmentaja Jordi Aluja on tyytyväinen Viljamaan paluusta KäPaan.

“Ensinnäkin Onni oli tottakai yksi pelaajista kenet halusimme pitää viime kauden päätteeksi, mutta hän sai mahdollisuuden siirtyä yhteen Suomen isoimmista jalkapalloseuroista, josta olimme erittäin ylpeitä ja iloisia Onnin puolesta. Nyt on aika meidän antaa hänelle peliaikaa ja toivon, että hän pystyy tuomaan niitä asioita mitä hän toi myös edellisellä kaudella. Hän kasvoi viime kaudella todella paljon ihmisenä ja pelaajana ja tälle kaudelle toivon häneltä apuja maalien, syöttöjen ja tulosten puolesta.”

Viljamaa ja Aluja oli molemmat samalla linjalla, siitä mitä Onni pystyy pelin sisälle tuomaan. 

“Vaarallisuutta 1v1-tilanteissa, nopeutta, maaleja toivottavasti ja syöttöjä.”, Viljamaa summaa omiksi vahvuuksiksiin.

“Hän on loistava 1v1-tilanteissa me tiedämme sen. Hän on kehittynyt paljon viime kauden alusta. Toivomme, että hän pystyy käyttämään talenttiaan laidalla leveenä, kuin myös taskuissa. Hän pystyy myös auttamaan meitä prässäämisessä. Hän on todella nopea ja intensiivinen pelaaja. Uskon, että hän tekee meistä vielä enemmän kokonaisvaltaisemman joukkueen.”, Aluja sanoo.

Käpylän Pallo toivottaa Viljamaan tervetulleeksi takaisin !