Käpylän pallo | Edustus

Juri Kinnunen lopettaa - SalPa-ottelu jää viimeiseksi kotimatsiksi

30.09.2023
Ykkösliiga

Juri Kinnunen lopettaa pitkän pelaajauransa tähän kauteen. 33-vuotias laitapuolustaja on Ykkösen pelatuissa otteluissa tällä hetkellä jaetulla kärkisijalla. Viimeisen ottelunsa kotona KäPa-paidassa Juri pelaa sunnuntaina 1.10.  Kinnusen lopettamispäätös ei ole ollut helppo ja se on pitänyt miestä jopa hereillä. 

“Kyllä oikeastaan mun kohdalla tätä pelaamisen lopettamista on pähkäilty jo muutama vuosi. 

On ollut kunnia pelata jalkapalloa ammattilaisena ja se mitä se on tuonut minulle niin on jotain mitä ei voi sanoin kuvailla.

 Nyt lopettaminen on vaan mulla edessä ja odotan jo tulevaa innoissani. Sanotaan kuitenkin että ei se päätös ihan yhdessä yössä ole tullut ja se on vienyt myös yöunia, mutta nyt kun se lähenee niin ei pysty oikein tajuamaan, että pelaaminen loppuu. Mutta samalla on kyllä tosi hyvä fiilis lähteä rakentaa niin sanotusti uutta elämää jalkapallon ulkopuolella. Oon elänyt koko mun elämän pelkästään futiksen eteen niin on se haikea lähteä mutta onneksi se on vain kuitenkin jalkapalloa.”

Juri Kinnunen aloitti jalkapallon nuoressa iässä täällä Käpylässä. Jurin edesmennyt isä oli legendaarinen Rauno "Zorro” Kinnunen, joka oli vuosikaudet mukana KäPan toiminnassa ja nähtiin aina matseissa paikan päällä.

 Pitkän KäPassa käydyn junnupolun jälkeen tie vei eri helsinkiläisseurojen kautta pitkäksi aikaa TPS:sään, josta Juri parhaiten tunnetaan. Paluu kotiseuraan vielä uran päätteeksi oli saagan finaalin päättäminen. 

“Se, että lähdin Turusta ja pääsin niin sanotusti kotiin pelaamaan nämä mun viimeiset ottelut on kyllä tuntunut iha, kun olisi palannut 20 vuotta taaksepäin. KäPassa on niin paljon historiaa mun perheen kautta, että se tekee tästä jo unohtumattoman vuoden. En koskaan unohda varmasti sitä missä aloitin jalkapallon ja missä se tulee päätöksen. Kyllä tää on ollut vähän semmoinen ympyrä sulkeutuu juttu. Tietysti olisi varmasti vielä parempi fiilis jos pelit olisi mennyt vähän paremmin ja oltaisiin saatu parempi kausi mutta vielä meillä on tässä saumaa ja pelataan täysillä loppuun asti. On ollut vaikeita hetkiä tälläkin kaudella itsellä, mutta loppupeleissä oon yrittänyt vaan nauttia jokaisesta treenistä ja pelistä mitä oon saanut pelata! Iso kiitos jokaiselle meidän joukkueen jäsenelle joiden kanssa olen saanut tänä vuonna toimia! “

 

Kinnunen on todellinen Suomifutiksen uranuurtaja. 22 ottelua eri juniorimaajoukkueissa. Reilusti yli 60 ottelua Veikkausliigaa ja peräti 269 ottelua Ykkösessä. KäPalla on vielä kaksi ottelua jäljellä ja sunnuntain SalPa-ottelussa, mikäli Juri pelaa saadaan juhlistaa Ykkösen eniten pelannutta pelaajaa. Ennen kauden alkua Kinnunen ei miettinyt rajapyykkiä sen isommin, mutta ääni kellossa on hieman muuttunut kauden edetessä.

 “En miettinyt sitä kyllä  ollenkaan kun tulin tänne, mutta nyt on pakko myöntää että se kyllä pistää tän pienen miehen herkistymään. Onhan toi aika tosi iso juttu mulle, että saa tuollaisen palkinnon ! En olisi kyllä kauden alussa uskonut että se olisi mahdollista tällä mun arjella mutta tosiaan se on nyt enään yhden pelin päässä ja voi kyllä pelin jälkeen tulla vähän tippa linssiin. Kyllä mä arvostan ton aika korkealle mun uran saavutuksista. Tietysti se on tullut aikalailla itsestään kun olen vaan halunnut pelata ja nauttia joka päivä näiden vuosien aikana jalkapallosta. On aika hurja ajatella, että mistä lähdin silloin liikkeelle ja missä tilanteessa ollaan nyt. On tapahtunut niin paljon asioita näitten vuosien aikana ja se päättyy näin. Sanotaan että kyllä mä laitoin kaiken peliin mitä vaan sain itsestäni irti.”

Juri on kuulunut tällä kaudella KäPan johtajiin. Pelaajarosterin vanhimpana Kinnunen on osoittanut johtajuutta kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Tulevaisuus Jurin osalta on hieman mysteeri vielä miehelle itsellekin. 

“Tulevaisuudesta en sen enempää oikein tiedä vielä, kun että kauden jälkeen otan ihan rauhassa ja puhaltelen hetken! Onneksi tuossa on työ ollut samalla ja ei ihan tyhjälle putoa mutta kyllä olisi tarkoitus opiskelemaan mennä ja sitä kautta rakentaa uusi aikakausi jalkapallon jälkeiselle elämälle. Mä uskon kyllä todella että jossain kohti jalkapallo on vielä osa mun elämää!” 

Kinnusen pitkän uran varrelle mahtuu paljon joukkueita ja ihmisiä niiden taustoilta.

“Haluan kiittää ihan jokaista pelikaveria, valmentajaa, huoltajaa, toimijoita ja kaikkia kenen kanssa olen saanut tehdä jalkapallon eteen töitä. Kaikille heille on paikka mun sydämessä koko loppuelämän! On ollut niin uskomattoman hieno tavata ihmisiä jalkapallon parissa että se on varmasti tehnyt minusta juuri sen Jurin mikä olen tänä päivänä. “

“Erityiskiitos kuuluu kyllä ehdottomasti kotiin. Se tuki mitä olen saanu Lauralta, Äitiltä ja Larilta on korvaamaton. Olen Suomessa saanut pelata ammattilaisena ja se ei todellakaan ole ollut aina niin helppoa. Mutta läheisten tukemana olen saanut kyllä revittyä sen maksimin mitä on ollut käytettävissä! Nöyrät kiitokset ihan jokaiselle jotka ovat mun uran aikana ollut osana tätä tarinaa!”

KäPa pelaa Ykkösen alaloppusarjassa vielä kaksi ottelua. Sunnuntain SalPa-kotiottelun jälkeen kausi huipentuu vierasmatkalle Pietarsaareen. Kokonaan ei enää omissa käsissä säilyminen ole, mutta täysistä pistepoteista ja kunnialla tullaan varmasti pelaamaan. 

Kinnunen tullaan mitä todennäköisimmin palkitsemaan sunnuntain SalPa-ottelussa Ykkösen eniten pelanneena pelaajana. Tämä ottelu jää myös Jurin uran viimeiseksi kotiotteluksi.

KäPa - SalPa 1.10 klo 16.00 Brahenkentällä

Nähdään matsissa ja loppuun tietysti,

KIITOS JURI !