Käpylän pallo | Edustus

Kaius Simojoki sopimukseen

06.12.2022
Käpa

Käpylän Palloa viimeiset 2-vuotta edustanut 2006-syntynyt Kaius Simojoki on edustusjoukkueen uusin sopimuspelaaja. Ikänsä puolesta Kaius pystyy pelaamaan vielä ensi kaudella myös B-junioreissa, mutta hän on liittynyt heti kauden alusta alkaen jo täysillä mukaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Ikäluokkansa maajoukkueessa hän pelasi kaikissa kauden 12 maaottelussa ollen yhtä vaille kaikissa myös avauskokoonpanossa. Kaiuksella oli myös todella suuri rooli KäPan B-junioreiden saavuttaessa pronssimitalit BSM-sarjasta. Kaiuksen pelipaikka löytyy keskikentän pohjalta tai topparin paikalta. Hänen vahvuuksiaan on muun muassa periksiantamaton puolustuspelaaminen ja monipuolinen pelinavaaminen.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen Kaiuksen kehitykseen ja siirtymiseen edustusjoukkueen vahvuuteen.

"Kaius on todella loistava esimerkki siitä, että kovalla työnteolla ja kurinalaisella harjoittelulla voi saavuttaa suuria asioita. Hän tuli KäPaan 2-vuotta sitten ja oli pelannut sitä ennen HJK:ssa ikäluokkansa kakkosjoukkueessa C14-ikäluokan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Nyt 2-vuotta tuosta myöhemmin hän on ikäluokkansa maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia ja valmistautuu kauteen Miesten Ykkösessä. Kaiuksen urakehitys on ollut yksi nopeimmista mitä olen koskaan todistanut. Toivon, että Kaiuksen esimerkki muistuttaa myös muita pelaajiamme siitä, että pitkäjänteinen työnteko ja usko unelmiinsa on ainut keino kehittymiseen pelaajana. Hyppäys B-junioreista Ykköseen on toki iso loikka otettavaksi, mutta Kaiuksen kohdalla en olisi lainkaan yllättynyt vaikka hän ottaisi jo ensimmäisellä kaudellaan edustusjoukkueessa suuren roolin itselleen."

Kaius itse on mielissään seuraavasta haasteesta kohti miesten pelejä.

"KäPa on minulle tärkeä seura ja se on auttanut minua paljon kehittymään pelaajana. On hienoa päästä edustuksen mukaan ja lähden motivoituneena uuteen kauteen. Harjoitukset ovat alkaneet ihan hyvin, vaikka vähän on vielä totuttelua uusiin pelajiin ja kovempaan intensitettiin treeneissä.Tavoitteena on auttaa joukkuetta saaman hyviä tuloksia ja saada vastuuta ja peliaikaa Ykkösessä."

Tervetuloa joukkueeseen Kaius!

Kuva Mikko Piispa (c)