Käpylän pallo | Edustus

Joonas Kekarainen jatkaa joukkueessa

08.12.2022
Käpa

Jo viime kaudella avauksen paikan vielä B-juniori-ikäisenä edustusjoukkueesta itselleen napannut Joonas Kekarainen jatkaa joukkueessa. 2005-syntyneellä pelaajalla alkaa jo kymmenes kausi seurassa ja hän on kulkenut koko KäPa United-putken läpi. Ensimmäisellä kaudella edustusjoukkueessa hän pelasi kaikissa 25 ottelussa, ollen 22 kertaa avauksessa. Maaleja syntyi viime kaudella komeasti kuusi kappaletta. Hänen pelipaikkansa löytyy keskikentän keskustasta. Joonas on ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiä ja pääsi viime kesäkuussa mukaan myös vuotta vanhemman 2004-ikäluokan Baltic Cupiin.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen oman kasvatin jatkosta.

"Joonas on viettänyt käytännössä koko jalkapallouransa ja suuren osan elämästään KäPassa ja useat seuramme valmentajista on tehnyt hyvää työtä hänen kehityksensä eteen. Joonaksen kehitys omasta junioriputkesta vakiopelaajaksi poikamaajoukkueessa ja seuran edustusjoukkueessa kuvastaa hyvin seuran pelaajakehitysstrategian tavoitteita ja onnistumisia. Kun ottaa huomioon Joonaksen halun harjoitella määrätietoisesti ja tavoitella unelmiaan tinkimättömästi, niin onkin vain ajankysymys kunnes hän pelaa vieläkin suuremmilla kentillä."

Joonas itse odottaa malttamattomasti seuraavaa steppiä kohti Ykkösen pelejä.

"KäPa on minulle hyvin tärkeä seura, sillä olen pelannut täällä pitkään ja kehittynyt seuran ansioista paljon. Tunnen seurasta paljon valmentajia, sekä muita henkilöitä, ja tunnen olevani osa hienoa seurayhteisöä. Viime kausi meni itseltäni todella hyvin. Sain paljon vastuuta ja pystyin pelaamaan todella ehjän ja onnistuneen kauden. Ensi kautta kohden lähden todella innoissani. Harjoitukset ovat alkaneet vaihtelevasti, mutta uskon kauden edetessä pääsevämme vaadittavalle tasolle. Pyrimme yllättämään joukkueena monet ensi kaudella Ykkösessä. Henkilökohtaisella tasolla tahdon saada paljon vastuuta ja täten jatkaa kehittymistä kohti suurempia kenttiä."

Kuva Mikko Piispa (c)