Käpylän pallo | Edustus

Aaro Soiniemi jatkaa joukkueessa

18.12.2022
Käpa

Seurassa jo 10-vuotiaasta alkaen ollut Aaro "Api" Soiniemi jatkaa edustusjoukkueessa. 2005-syntynyt pelaaaja aloitta kauden seuran B-junioreissa, mutta siirtyi syksyllä kokonaan edustusjoukkueen vahvuuteen. Monipuolinen vasenjalkainen pelaaja pystyy pelaamaan niin laitapuolustajana, kuin keskikenttänäkin. Hän teki tänä vuonna, myös maajoukkuedebyyttinsä Slovakiaa ja Meksikoa vastaan U18-maajoukkueessa. Kakkosen otteluita kertyi viime kaudella yhteensä yhdeksän kappaletta.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen Soiniemen jatkosta joukkueessa.

"Api on ollut seurassa jo monen vuoden ajan ja on todella hienoa nähdä oman kasvatin jatkavan joukkueessa. Hän pystyi jo viime kaudella ottamaan suuren roolin edustusjoukkueesta ja hänen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu loistavat pallonhallintaidot ja hyökkäyspelaaminen."

Soiniemi on aloittamassa innoissaan ensimmäistä täyttä kauttaan edustusjoukkueessa.

"KäPa on ollut pitkään iso ja tärkeä osa mun elämää. Oon viettänyt siellä suurimman osan mun jalkapalloilijan urasst ja oon pystynyt kehittymään seurassa tosi paljon jalkapalloilijana ja kokenut monenlaisia hienoja hetkiä. Viime kausi oli tosi onnistunut. Pelasin alkuosan kaudesta B-junnujen kanssa vähän erilaisessa roolissa keskikenttäpelaajana, mutta sekin meni hyvin. Loppukaudesta siirryin kokonaan edustukseen ja pääsin pelaamaan omassa tutussa roolissa isoilla minuuteilla ja onnistuttiin nousemaan Ykköseen. B-junnuistakin tuli SM-pronssimitali. Ykköstä kohti lähden tosi odottavilla filliksillä. Ootan innolla ensi kauden uusia kokemuksia Ykkösessä, jossa varmasti tulee hyvin kovia pelejä. Edustusjoukkueen treenit  on alkanut hyvin. Treeneissä on ollut jonkin verran uusia pelaajia, mikä on hyvä juttu, mutta on myös kiva nähdä vanhoja tuttuja kasvoja viime kaudelta- Ensi kauden tavoitteita on ensinnäkin kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana sekä pelata ehjä kausi mahdollisimman isossa roolissa ja auttaa joukkuetta olemaan mahdollisimman hyvä."

Kuva Mikko Piispa (c)